להלן הודעה שהועברה לתקשורת ע”י חברת אבוט בישראל:
אבוט תזכה בזכויות מסחריות עולמיות אקסקלוסיביות, יחד עם שיווק משותף על-ידי גלאפגוס בבלגיה, הולנד ולוקסמבורג לשיווק מעכב סלקטיבי ל-JAK1 המצוי בפאזה (שלב) II של הפיתוח הקליני לטיפול בדלקת פרקים שגרונית (Rheumatoid Arthritis ).
גלאפגוס תקבל תשלום מראש של 150 מיליון דולר, עם פוטנציאל לתשלומים משמעותיים נוספים בעקבות עמידה ביעדי ביניים.
גלאפגוס תארח מסיבת עיתונאים אינטרנטית היום בשעה 16:00 (שעון מרכז אירופה) / 10:00 (שעון מזרח ארהב).
חברת אבוט וגלאפגוס הכריזו היום על כניסה לשיתוף פעולה עולמי לפיתוח ומסחור מעכב JAK1 מן הדור הבא, במתן דרך הפה, המצוי כיום ב– Phase II של הפיתוח הקליני, והינו בעל פוטנציאל לטיפול במספר מחלות אוטואימוניות.
GLPG0634 הוא מעכב JAK1 סלקטיבי ייחודי אשר מפותח על-ידי חברת גלאפגוס לטיפול בדלקת פרקים שגרונית (RA ) ומחלות אוטואימוניות אחרות. הקינאזות של יאנוס (JAK ) הן משפחת אנזימים אשר לה תפקיד חשוב במערכת העברת המסרים בגוף הנמצאת בשימוש מספר ציטוקינים המעורבים במחלות אוטואימוניות. י מחקרphase IIa בן 4 שבועות הדגים כי ל- GLPG0634 מדדי יעילות שהיו בין הטובים ביותר בטיפול בדלקת מפרקים שגרונית ( (RA . כל המטופלים סיימו את המחקר, ורק מעטים חשו בתופעות לוואי כלשהן. בניסוי לא נצפו אנמיה, שינויים בלחץ הדם או ברמת השומנים בדם. ניסוי נוסף ב– Phase IIa , המיועד למציאת המינון המתאים של GLPG0634 , יחל בקרוב.
הוספת תרכובת חדשנית זו במתן דרך הפה תתן למטופלים את האפשרות לטיפול מתקדם ולחוויית מטופל משופרת בהתמודדות עם RA ומחלות אוטואימוניות אחרות, אמר דר גון לאונרד, סגן נשיא בכיר בחטיבת המחקר והפיתוח העולמית של אבוט. הניסיון של אבוט באימונולוגיה, יחד עם ניסיונה הרב בטיפולים ניסיוניים, מייצג חדשנות מבטיחה בכמה תחומים בהם קיים צורך רפואי.
שיתוף פעולה זה עם אבוט, המובילה העולמית בתחום המחלות האוטואימוניות, הוא הכרה נפלאה בערכו של GLPG0634 . אנו רואים באבוט את השותפה הטובה ביותר האפשרית לפיתוח תכנית קלינית מלאה ולכניסה חזקה לשוק. אנו נלהבים להמשיך את ניסויי phase II ומצפים לספק לאבוט תיק ניסויי Phase II מלא בשנת 2014, אמר אונו ון דה סטולפה, מנכל גלאפגוס. עם GLPG0634 הוכחנו כי אנו יכולים לעשות את הדרך מקביעת היעד להוכחה קלינית של הרעיון, ואנו מתכוונים לעשות את אותו הדבר ביעדים חדשניים נוספים המצויים בתכנית שלנו. שיתוף פעולה זה הינו שלב מעצב עבור גלאפגוס, והוא יתן לנו את האמצעים לקדם מוצרים חדשניים אלה אל עבר השימוש הקליני.
על-פי תנאי ההסכם, אבוט תשלם מראש תשלום ראשוני של 150 מיליון דולר עבור זכויות הקשורות בשיתוף הפעולה העולמי. עם הסיום המוצלח של ניסויי הפאזה ה-II לטיפול ב-RA , אבוט תרכוש רשיון שימוש בתכנית הטיפול בתשלום חד-פעמי של 200 מיליון דולר, בתנאי שהניסויים יעמדו בקריטריונים מסוימים שיסוכמו מראש. אבוט תקבל על עצמה את מלוא האחריות על הפיתוח הקליני והייצור העולמי ב- phase III . עם ההגעה לציוני דרך מסוימים בפיתוח, ברגולציה, במסחר ובשיווק, גלאפגוס תהיה זכאית לקבל תשלומים נוספים מאבוט, אשר עשויים להסתכם בכמיליארד דולר, יחד עם נדבך נוסף של אחוז תמלוגים דו-ספרתי עבור רווחי הנטו של מכירות התרופה לאחר מסחורה. גלאפגוס תשמור לעצמה זכויות לשיווק משותף בבלגיה, הולנד ולוקסמבורג.
מקור: אבוט ישראל







תגובות רוצה להצטרף לדיון?
יש להתחבר כדי להגיב.
התחבראין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!