כיצד התרגשות וסטרס גורמים להתקפי לב? (מתוך J Am Coll Cardiol )

מדוע קיימת שכיחות גבוהה יותר של התקפי לב בזמן משחקי כדורגל מותחים? חוקרים מגרמניה שופכים אור על הפתופיזיולוגיה בבסיס תופעה זו.

החוקרים הדגימו לאחרונה עליה של פי 2.7 בהיארעות של אירועים קרדיווסקולאריים חריפים בהקשר של משחקי כדורגל במסגרת הגביע העולמי. בשל הקשר הקרוב מבחינת הזמן, נראה כי מצבי החירום הלבביים הללו נבעו מדחק רגשי.

במטרה ללמוד על הפתופיזיולוגיה בבסיס הקשר, החוקרים חקרו 58 חולים שפיתחו תסמונת כלילית חריפה במהלך משחקי הגביע העולמי, 58 משתתפים עם תסמונת כלילית חריפה שאינה על-רקע סטרס (קבוצת ביקורת), ו-58 מתנדבים בריאים.

במהדורת 16 בפברואר של Journal of the American College of Cardiology, החוקרים מדווחים כי בהשוואה לקבוצת הביקורת, בקרב חולים שפיתחו תסמונת כלילית חריפה על-רקע משחקי הגביע העולמי, תועדו רמות גבוהות יותר משמעותית של מספר מדיאטורים דלקתיים, כולל Soluble CD40L, sVCAM-1 (Soluble Vascular Cell Adhesion Molecule-1), MCP-1 (Monocyte Chemoattractant Protein-1) ו-TNF-Alpha (Tumor Necrosis Factor Alpha). החוקרים מצאו קשר חיובי בין מדיאטורים אלו ובין רמות Endothelin-1.

הן Endothelin-1 והן MCP-1 הבחינו היטב בין מקרים של תסמונת כלילית חריפה על-רקע סטרס ובין מקרים של תסמונת כלילית חריפה שאינה על-רקע סטרס.

מהתוצאות עולה כי לתרופות המכוונות כנגד Endothelin-1 עשויה להיות חשיבות רבה במניעת תחלואה קרדיווסקולארית על-רקע סטרס נפשי.

J Am Coll Cardiol2010;55:637-642

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

רקמת חיבור

הקשר בין מחלות רקמת חיבור בעור ומחלות נויטרופיליות לסיכון לחלות בסרטן הדם לסוגיו

מקור: pubmed
פרופ' שחף שיבר
פרופ' שחף שיבר
אין תגובות|05/10/2025

מחקר עוקבה רטרוספקטיבי מצא שרוב מחלות רקמת החיבור (CTDs) וחלק מהדרמטטיות הנויטופיליות היו קשורות לסיכונים משמעותיים מוגברים של סרטן דם ב־1, ב־5, וב־10 שנים, בעוד מחלות אוטואימוניות של שלפוחיות לא הראו קשר כזה

תוצאים של חולי ESUS שטופלו באנטי־אגרגנטים לעומת אנטיקואגולציה: מחקר עוקבה רב־מרכזי

תוצאים של חולי ESUS שטופלו באנטי־אגרגנטים לעומת אנטיקואגולציה: מחקר עוקבה רב־מרכזי

מקור: Neurology
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|03/08/2025

המאמר מציג תובנות מבוססות על תוצאה ממחקר עוקבה רב מרכזי, תוך השוואה בין שימוש באנטי אגרגנטים לבין אנטיקואגולציה בחולים לאחר ESUS (שבץ איסכמי אמבולי ממקור לא מזוהה).

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן