רמות Natriuretic Peptide מנבאות הישנות אירוע לבבי (Arch Intern Med)

חוקרים גרמנים טוענים כי מדידת רמות N-terminal pro-B-Natriuretic Peptide (NT-proBNP) בסרום, עדיפה על מדידת רמות C-Reactive Protein או Creatinine Clearance, במטרה לנבא את הסיכון לאירועים קרדיווסקולרים חוזרים, בחולים עם מחלת לב קורונרית יציבה.

החוקרים טוענים כי NT-proBNP הוא מרקר לסטרס המודינמי ומשקף בעיקר את תפקוד החדר השמאלי. החוקרים אספו 1000 חולים עם מחלת לב קורונרית, בעיקר לאחר אוטם לבבי, בהם רמות NT-proBNP נמצאו מרקר מצויין להערכת הסיכון להישנות אירוע קרדיווסקולרי במהלך 4 שנות מעקב.

95 חולים פיתחו אירוע לבבי שני במהלך תקופת המעקב הנ”ל.

לאחר תיקנון, מצאו החוקרים כי Hazard Ratio של 3.34 לאירוע לבבי בחולים עם רמות NT-proBNP הגבוהות ביותר, בהשוואה לחולים עם רמות NT-proBNP הנמוכות ביותר.

ערכי Hazard Ratio המקבילים עבור CRP, עמדו על 1.79. בחולים עם רמות Creatinine Clearance נמוכות מ-60 מ”ל לדקה, בהשוואה לאלו עם רמות גבוהות מ-90 מ”ל לדקה, חושב Hazard Ratio של 2.39.

אפילו כאשר החוקרים שילבו את כל המרכיבים הללו למודל יחיד, בדיקת NT-proBNP נמצאה כבדיקה המנבאת הטובה ביותר להישנות אירוע לבבי.

החוקרים מסכמים כי NT-proBNP הוא אינדיקטור חזק יותר, בהשוואה למדידת אי-ספיקה כלייתית או מדדי דלקת. לפיכך, NT-proBNP עשוי לשמש ביומרקר למעקב אחר חולי לב קורונרים לאחר אירוע אקוטי.

במאמר מערכת נכתב כי המחקר מצביע על כך ש- NT-proBNP ו-BNP עשויים לסייע מאוד בריבוד הסיכונים של חולים עם מחלת עורקים קורונרית. כמו כן, קוראים לערוך מחקרים נוספים בכדי ליידע את הרופאים בנוגע לטיפולים שעשויים להשפיע על הסיכון הקשור ברמות NT-proBNP גבוהות.

Arch Intern Med 2006;166:2428-2430,2455-2460.

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

האם אנגיוגרפיה כלילית בטומוגרפיה ממוחשבת לא פולשנית (CTCA) יכולה לזהות מחלת עורקים כליליים בסיכון נמוך עד בינוני?

האם אנגיוגרפיה כלילית בטומוגרפיה ממוחשבת לא פולשנית (CTCA) יכולה לזהות מחלת עורקים כליליים בסיכון נמוך עד בינוני?

מקור: Journal of Clinical Medicine
פרופ' שחף שיבר
פרופ' שחף שיבר
אין תגובות|14/09/2025

אנגיוגרפיה כלילית באמצעות CT (CTCA) נמצאה בטוחה ויעילה להערכת מחלת עורקים כליליים (CAD) בקרב מטופלים עם הסתברות מקדימה נמוכה עד בינונית למחלה

מחקר River Stent: הרחבה של הסינוסים המוחיים הוורידיים עם סטנט בטוח ויעיל וניתן להערכה מלאה באמצעים לא־פולשניים

מחקר River Stent: הרחבה של הסינוסים המוחיים הוורידיים עם סטנט בטוח ויעיל וניתן להערכה מלאה באמצעים לא־פולשניים

מקור: Journal of NeuroInterventional Surgery
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|05/09/2025

ה־Commentary מציג סקירה מקצועית של ניסוי River Stent, אשר בדק את הבטיחות והיעילות של התקנת סטנט ייעודי בסינוסים הוורידיים התוך־גולגולתיים לטיפול ב־Idiopathic Intracranial Hypertension (IIH)

הקשר בין תזמון וסוג של התקפים סימפטומטיים חריפים לבין אפילפסיה לאחר שבץ ותמותה

הקשר בין תזמון וסוג של התקפים סימפטומטיים חריפים לבין אפילפסיה לאחר שבץ ותמותה

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|05/09/2025

התקפים סימפטומטיים חריפים (ASyS), שמופיעים תוך 7 ימים מהשבץ האיסכמי, ידועים כתורמים לסיכון מוגבר לאפילפסיה לאחר שבץ ולתמותה. עם זאת, השפעת תזמון ההתקף (ביום השבץ מול ימים מאוחרים) וסוג ההתקף (כגון סטטוס אפילפטיקוס לעומת התקף בודד קצר) לא הובהרו עד כה

טרנספורמציה המורגית אינה מחמירה את התוצאות התפקודיות בשבץ איסכמי לא־קרדיוגני; ניתוח משני ממחקר PACIFIC-STROKE

טרנספורמציה המורגית אינה מחמירה את התוצאות התפקודיות בשבץ איסכמי לא־קרדיוגני; ניתוח משני ממחקר PACIFIC-STROKE

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|02/09/2025

המאמר מתבסס על ניתוח משני של ניסוי PACIFIC STROKE (שלב 2), שנועד לבחון את בטיחות התרופה asundexian (מעכב פקטור XIa) בנשים ובגברים בעלי אירוע שבץ איסכמי לא-קרדיוגני, אשר קיבלו בנוסף טיפול אנטיאגרגנטי לפי ההנחיות

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן