ה- FDA אישרה את השימוש בסטוקסימב לסרטן ראש וצוואר (FDA)

רשות ה- FDA אישרה לאחרונה את השימוש בסטוקסימב (ERBITUX) בטיפול בסרטן ראש וצוואר, במקרים שבהם לא ניתן לנתח והכימותרפיה הרגילה נכשלה.

אישור התרופה בהתוויה זו, מסמנת את ההופעה של טיפול חדש לסרטן ראש וצוואר, לראשונה מאז שנות החמישים.

לפי סטיבן גלסון, ראש מחלקת התרופות ב- FDA, מדובר בהתקדמות חשובה בטיפול בסרטן ראש צוואר. מחקרים שבדקו את התרופה, הראו שהטיפול מאריך את החיים של חלק מהמטופלים. מטופלים אלה צריכים כמה שיותר אפשרויות טיפוליות יעילות.

אישור התרופה התבסס על מחקר, שהשווה בין טיפול בסטוקסימב יחד עם כימותרפיה רגילה לבין טיפולים בהקרנה בלבד. התוצאות הראו, שהטיפול בסטוקסימב היה קשור בשיפור של 20 חודשים בהישרדות ובהקטנה בגודל הגידול.

ה- FDA מעריכה, כי ישנם 29,000 מקרים חדשים של סרטן ראש וצוואר כל שנה בארה”ב.

חברת מרק, שמשווקת את התרופה באירופה, הודיעה כי היא מצפה שרשות התרופות באירופה תאשר גם היא את השימוש בתרופה בהתוויה זו.

הערת מערכת: תרופה זו הייתה השבוע בכותרות, בהקשר של חודש המודעות לסרטן המעי הגס (ראה קישור לדיווח ממסיבת עיתונאים בנושא). כרגע היא מאושרת כטיפול קו שלישי בסרטן המעי הגס והחלחולת, אך נראה שבעתיד הקרוב יפורסמו נתונים גם על יעילותה כקו טיפול ראשון או שני, דבר שעשוי יהיה להעמידה אף לפני אווסטין, שעליה פורסם היום דיווח ב-NEJM , לפיו האווסטין עלול לגרום ל leukoencephalopathy –הפיכה.

לידיעה המלאה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

מהיסוס לחיסון: התמודדות עם היסוס להתחסן (Pharmacy Times)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2024

כדי להתכונן למגפה ויראלית נוספת, על הרוקחים להיות מוכנים להתמודד עם היסוס להתחסן, כך עולה ממאמר על תפקיד הרוקחים בהתמודדות עם חשש להתחסן שפורסם ב- Pharmacy Times. יהונתן ניסן משתף את המאמר בהמלצתו של פרופ’ אייל שוורצברג.

אי-הבנות נפוצות לגבי סטטינים (MDedge)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|26/08/2024

בכתבה ב- MDedge דנו באי-הבנות נפוצות לגבי סטטינים ותואר תיאור מקרה של מטופלת עם תסמונת כלילית חריפה וחשבה להפסיק את הסטטין בגלל תופעות לוואי. יהונתן ניסן משתף את המאמר בהמלצתו של פרופ’ אייל שוורצברג.

מה משמעות המחשבון החדש להערכת תחלואה קרדיו-וסקולרית? (Internal Medicine JAMA)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|14/08/2024

מחקר חדש שפורסם ב-Internal Medicine JAMA השווה בין שני מחשבוני סיכון קרידו-וסקולרים ל-10 שנים, מחשבון ה-PCE ומחשבון ה-PREVENT והראה הבדל משמעותי ביניהם. יהונתן ניסן משתף את המחקר בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן