שילוב של אימון אירובי ואימון לחיזוק השרירים בנשים הסובלות ממחלת לב איסכמית (Chest)

ממחקר חדש עולה ששילוב של אימון אירובי ותרגילי חיזוק לשרירים עדיף על פני אימון אירובי בלבד בנשים מבוגרות הסובלות ממחלה של העורקים הקורונרים (CAD).

במחקר השתתפו 18 נשים שסבלו מ-CAD (בנות 60 עד 80), כולן בצעו אימון אירובי שכלל הליכה על הליכון ורכיבה על אופני כושר וחלקן בנוסף עברו אימון לחיזוק שרירי הידיים והרגליים. כל הנשים ביצעו 3 אימונים בשבוע כל אימון בן 30 דקות למשך 8 שבועות.

בתום התקופה מצאו החוקרים שלא היה הבדל משמעותי בין הקבוצות מבחינת השיפור במרחק ההליכה המקסימלי ב-6 דקות, בחוזק שרירי הרגליים או באיכות החיים הרגשית והכללית.

לעומת זאת, מבחינת חוזק שרירי הידיים ואיכות החיים הפיזית והסוציאלית חל שיפור בקרב קבוצת האימון המשולב ולא בקרב קבוצת האימון האירובי בלבד.

החוקרים סיכמו שעל נשים מבוגרות הסובלות מ-CAD לבצע אימון אירובי וחיזוק שרירים על מנת להשיג את השיפור האופטימלי בכושרן הגופני. “שיפור הכושר הגופני עשוי להיות הגורם שיכריע האם בעתיד הקרוב שלאחר האוטם, האשה תהיה עצמאית או שתאלץ לשהות במוסד סיעודי” הם הוסיפו.

מאמר מערכת שהתיחס למחקר הצביע על הבעיתיות בגודלו הקטן של המדגם ועל העדר ניטור של התפקוד הסיסטולי והדיאסטולי של הלב או כימות של האיסכמיה המיוקרדיאלית. “למרות זאת יש לשבח את הכותבים על המידע שעשוי לסייע בתוכניות שיקום הלב לאחר התנסות בקבוצות גדולות יותר של נבדקים ולמשך תקופות מעקב ארוכות יותר” הם הוסיפו.

Chest. 2004;126:1009-1010, 1026-1031

לידיעה

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

אוטמים מוחיים בטריטוריות מרובות, טיפול נוגד קרישה והישנות לאחר שבץ קריפטוגני: ניתוח תת־קבוצה של מחקר ARCADIA

אוטמים מוחיים בטריטוריות מרובות, טיפול נוגד קרישה והישנות לאחר שבץ קריפטוגני: ניתוח תת־קבוצה של מחקר ARCADIA

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|10/09/2026

שבץ קריפטוגני (שבץ ממקור לא ידוע) הוא אתגר טיפולי משמעותי. כאשר בבדיקות הדמיה (כמו MRI) מזוהים אוטמים (מוחיים) ביותר מטריטוריה כלי דם אחת, הדבר מעלה חשד סביר למקור תסחיפי מהלב (Cardioembolism)

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

לאחרונה פורסמו הנחיות חדשות ע״י האיגוד האירופאי לחקר וטיפול בהשמנה וע״י האיגוד האמריקאי לסוכרת, אשר מדייקות את הטיפול במחלת ההשמנה באופן נרחב יותר מהפחתת משקל, וזאת על סמך העדויות המחקריות שהצטברו עד תחילת 2026

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

מקור: לימור בן חיים דיאטנית קלינית
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

כמחצית מהמטופלים בטיפולים אינקרטינים יחוו תופעות לוואי במערכת העיכול, העלולות להשפיע על איכות החיים, ולקראת ארוחות החג ייתכן שהאתגר יהיה משמעותי אף יותר.

מניעה שניונית לאחר שבץ מוחי איסכמי

מניעה שניונית לאחר שבץ מוחי איסכמי

מקור: NEJM
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|01/09/2026

המאמר סוקר את העדכונים האחרונים ואת הגישות הטיפוליות המוכחות למניעת אירוע מוחי חוזר אצל מטופלים שכבר חוו שבץ איסכמי או אירוע מוחי חולף (TIA)

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן