אישור שיווק ראשון בעולם לפרהמיביר: רשות התרופות היפנית אישרה את התרופה לטיפול בחולי שפעת ללא סיבוכים ובחולים בסיכון גבוה

התרופה פרהמיביר, לטיפול בחולי שפעת, היחידה הניתנת בעירוי, נרשמה ואושרה לשיווק ולטיפול על ידי רשויות הבריאות של יפן. מדובר באישור הראשון של התרופה על ידי רשות בריאות רשמית.  עד כה אושרה התרופה על ידי ה-FDA באישור מיוחד לשימוש בחירום (Emergency Use Authorization) לאור התפרצות מגיפת שפעת החזירים.

משרד הבריאות הישראלי רכש מקבוצת ניאופרם המייבאת את התרופה לישראל  כ-150 טיפולים לשימוש במקרים מיוחדים בכפוף לאישור של וועדה מיוחדת שהוקמה במשה”ב לצורך כך (כל טיפול מוגדר כחמישה ימים של מתן התרופה).

התרופה, אשר תיקרא ביפן רפיאסטה (Rapiacta) אושרה למתן חד פעמי לחולי שפעת מבוגרים עם מחלה ללא סיבוכים, וכן למתן חד פעמי או רב פעמי לחולים בסיכון גבוה.  בנוסף נערכו על ידי שיונוג’י, שותפתה היפנית החברה היצרנית ביוקריסט, ניסויים בטיפול בילדים הלוקים בשפעת ללא סיבוכים והיא מתכוונת להגיש לאישור גם את הטיפול בילדים.

על פרהמיביר:

פרהמיביר התרופה האנטי ויראלית היחידה הניתנת בעירוי כנגד מחלת השפעת,  מכילה את החומר הפעיל פרהמיביר (peramivir), תכשיר אנטי ויראלי המעכב את האנזים “ניאורמינידאז” שהוא בעל תפקיד חיוני בהתפשטות נגיף השפעת בגוף החולה. בניסויים מעבדתיים הראתה התרופה יעילות גם כנגד נגיף שפעת החזירים (A H1N1 2009). פרהמיביר נוסתה בקרב חולי שפעת שלקו בסיבוכים וכן כאלו שטרם לקו בסיבוכים.

עוד יצוין כי החברה המפתחת, ביוקריסט (Biocryst) מכרה לממשל האמריקאי מלאי חירום לטיפול במגיפת שפעת החזירים. במקביל הודיעה החברה כי היא חתמה על הסכמים עם שותפים באירופה ובאזור המזרח התיכון ואפריקה שיבדקו את האפשרות של הצטיידות בתרופה מול הממשלים המקומיים.

נמסר על ידי יחסי ציבור

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

גורמי סיכון ל־Long COVID  בקרב אנשים עם אובאיטיס לא זיהומית במאגר תביעות גדול בארצות הברית

גורמי סיכון ל־Long COVID בקרב אנשים עם אובאיטיס לא זיהומית במאגר תביעות גדול בארצות הברית

מקור: Ocul Immunol Inflamm
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|23/04/2026

מטופלים עם אובאיטיס לא־זיהומית (NIU) מצויים בסיכון מוגבר לסיבוכי COVID-19 בין היתר בשל מחלות רקע וטיפול אימונוסופרסיבי סיסטמי. עם זאת, לא נבדקו עד כה באופן שיטתי גורמי הסיכון ל־Long COVID באוכלוסייה זו

הקשר בין התפתחות העור להגנה חיסונית

הקשר בין התפתחות העור להגנה חיסונית

מקור: Cell Reports
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/02/2026

חוקרים מאוניברסיטת בן גוריון בנגב חשפו מנגנון המקשר בין התפתחות תאי עור להגנה חיסונית, ומציעים תובנות חדשות לגבי מחלות עור דלקתיות כמו פסוריאזיס ודלקת עור אטופית.

אין צורך בבדיקת שחפת לפני טיפול ב־IL-17 ו-IL-23 לפסוריאזיס

אין צורך בבדיקת שחפת לפני טיפול ב־IL-17 ו-IL-23 לפסוריאזיס

מקור: Medscape
פרופ' שחף שיבר
פרופ' שחף שיבר
אין תגובות|01/12/2025

המאמר מציג את עמדת שתי אגודות רפואיות מובילות שלפיה אין צורך בבדיקת שחפת לפני התחלת טיפול ביולוגי חדשני ממשפחת מעכבי IL-17 ו-IL-23, משום שהראיות כיום מראות שאין סיכון מוגבר להפעלת שחפת רדומה

שינויי אקלים עולמיים והשפעתם על בריאות הפריון ועל היריון

שינויי אקלים עולמיים והשפעתם על בריאות הפריון ועל היריון

מקור: Journal of Mid-life Health
ד"ר נורה גורכד שפסו
ד"ר נורה גורכד שפסו
אין תגובות|12/10/2025

במאה ה־21 הוגדרו שינויי האקלים כאיום מהותי על בריאות הציבור, וזאת עם השלכות סביבתיות וחברתיות נרחבות. תחום הבריאות הרבייתית, אשר עד כה נחשב לנחקר פחות, מתברר כחשוף במיוחד

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן