הטיפולים מיועדים לאנשים המרבים להשתמש בקולם כגון: זמרים, שחקנים, מורים, מרצים, עורכי דין, אנשי שיווק ,סוכני מכירות וטלפנים
טיפולים של שיקום הקול ע”י קלינאי תקשורת, אבחון וטיפול באמצעים מתקדמים וציוד משוכלל, וביצוע ניתוחים שונים לשיקום ולטיפול במיתרי הקול
בית החולים “אסותא” תל-אביב פותח בימים אלה את מרפאת המומחים לטיפול בקול, במסגרת מרכז המומחים לאף אוזן גרון בראשות ד”ר ענת שץ, מומחית לאף-אוזן-גרון ולבעיות הגרון ודרכי הנשימה העליונים, וד”ר פטר פרידמן מומחה לאף אוזן גרון. המרפאה תבצע טיפולים בבעיות קול וניתוחים במיתרי הקול, וכן תספק ייעוץ רפואי לשימור הקול. מנתחי אף-אוזן-גרון הפועלים במקום יציעו טיפולים באמצעים הטכנולוגיים המתקדמים ביותר. קלינאית תקשורת מומחית לקול מבצעת במקום אנליזה אקוסטית של מרכיבי הקול ודינמיקת הנשימה, טיפול בקול ושיקום הקול. מטיפולים אלה ומהייעוץ לשימור הקול יוכלו ליהנות אנשי מקצוע העושים שימוש רב בקולם לצורך עבודתם, ביניהם: זמרים, שחקנים, מורים, מרצים, אנשי שיווק ועורכי דין. כמו-כן מוצע הטיפול לאנשים שעברו מחלה או שסבלו מבעיות במיתרי הקול, ומעוניינים לשקם אותם.
במרפאה מתבצעים אבחון וטיפולים מתקדמים. בנוסף לבדיקות בעזרת אנדוסקופ מתבצעת בדיקת סטרובוסקופ. בדיקה זו עושה שימוש בצילום וידאו בתנועה איטית, המאפשרת צפייה בתפקוד העדין של מיתרי הקול וגילוי נגעים נסתרים שאינם ניתנים לאבחון גם בבדיקה אנדוסקופית. כמו כן מתבצעים במרפאה סוגים שונים של ניתוחי מיתרי הקול, בהם ניתוחים לשיקום הקול בעקבות שיתוק בהם, מיקרוכירורגיה לטיפול בנגעים במיתרי הקול, הזרקת Botox לטיפול בהפרעת קול פונקציונלית, טיפולי לייזר מדוייקים בנגעים על מיתרי הקול, ושיקום הגרון ע”י טיפול כירורגי בהיצרויות וחסימות.
בתאריך 16/4 צויין ברחבי העולם “יום הקול העולמי”. מטרתו של יום זה היא לעורר מודעות ולעודד אנשים לשמור על בריאות הקול שלהם ולפעול למען שיפור ותחזוק הרגלי קול טובים. בארה”ב לבדה מצביעים הנתונים על כ-7 מיליון איש הסובלים מבעיות קול כלשהן. בעקבות יום הקול העולמי מוסרת ד”ר ענת שץ, ממרפאת המומחים לטיפול בקול בבי”ח אסותא, עצה אחת לשמירה על בריאות הקול שלנו:
הקשיבו לקולכם: כשהוא מתלונן הוא בדרך כלל מצטרד ואז דעו שיש לשנות או להפחית את השימוש בו כדי לאפשר מנוחה והחלמה. מאמץ נוסף של הקול כשהוא כבר צרוד עלול לגרום בעיות משמעותיות קבועות. אם הצרידות ממושכת או קיימת נטייה לצרידות חוזרת, יש לפנות לבדיקת מומחה אף אוזן וגרון.
לפרטים נוספים: טל איינהורן, 03-5244320









תגובות רוצה להצטרף לדיון?
יש להתחבר כדי להגיב.
התחבראין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!