טיפול ב-prasugrel (אפיאנט) גובר על איגור טסיות לאחר מנת העמסה של קלופידוגרל במהלך PCI ב-ACS (מתוך Cardiol J )

מחקר חדש מה-Cardiol J מדווח על כך שטיפול ב-prasugrel (אפיאנט, לילי) מצליח לגבור על ריאקטיביות גבוהה של טסיות (HTPR)  תחת טיפול בקלופידוגרל במהלך התערבות קורונרית מלעורית (PCI) .  מטרת המחקר הייתה  להעריך את האפקט של פרסוגרל על תפקוד טסיות במטופלים עם HTPR גבוה לאחר טיפול ראשוני בקלופידוגרל.

המחקר היה פרוספקטיבי , בשתי קבוצות מקבילות תוך ניטור רמת פעילות טסיות, פתוח תווית , שכלל 71 מטופלים .

46 מהם היו בקבוצה שקיבלה מנת העמסה של 30 מ”ג פרסוגרל, ותחזוקה 10 מ”ג, וזאת לאחר מנת העמסה של 600 מ”ג קלופידוגרל, והשאר, 25 מטופלים, שהמשיכו טיפול בקלופידוגרל 150 מ”ג ליום, למשך 6 ימים, ולאחר מכן מינון של קלופידוגרל 75 מ”ג ליום על בסיס הערכת VASP של ראקטיביות הטסיות (PRI; > vs. ≤50%) שנמדדו בבוקר שלאחר ה-PCI .

החוקרים מדווחים כי חציון ה-PRI לאחר ההחלפה לפרסוגרל פחת באופן חד לאחר 24 שעות

(70.0 [61.3-75.6] vs. 11.9 [6.8-25.7]%; p<0.000001) ועלייה קלה אך מובהקת בין 24 שעות ל-30 יום.   (27.9 [15.5-46.8]%; p<0.0006) .

בניגוד לכך, חציון ערכי ה-PRI בקבוצת הקלופידוגרל הייתה דומה בבסיס לזה שנמצא לאחר 24 שעות . (25.1 [13.7-40.2] vs. 22.0 [18.4-36.8]%; p=NS)., ו עלייה מועטה במהלך 30 הימים שלאחר מכן.

שכיחות ה-HTPR פחתה בקבוצת הפרסוגרל בין תחילת המעקב ל-24 שעות,

(100.0 vs. 4.3%; p<0.0001).  .

שיעורי המטופלים עם HTPR ב-24 שעות ו-30 יום היו דומים בשתי בקבוצות. החוקרים מדווחים גם על מגמה דומה בתבניות של איגור טסיות שהוערכו באמצעות אגרומטריה עם אלקטרודות מרובות (MEA) בהשוואה עם שיטת VASP .

החוקרים מסכמים כי המחקר מצביע על כך שפרסוגרל גובר על HTPR תחת טיפול בקלופידוגרל בשלב האקוטי של מטופלים עם אירוע קורונרי חד (ACS) המטופלים ב-PCI , ושומר על הפעילות נוגדת הטסיות לאורך 30 ימי מעקב.

החוקרים מציינים כי הערכת התועלת הפוטנציאלית הקלינית של טיפול נוגד טסיות אישי המבוסס על פרסוגרל דורשת מחקר נוסף במחקרים קליניים  של ACS .

Cardiol J.2014 Mar 27. doi

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

חשיבותו של ליווי רוקחי במטופלים לאחר אוטם שריר הלב (J. Pharm. Pract)

חשיבותו של ליווי רוקחי במטופלים לאחר אוטם שריר הלב (J. Pharm. Pract)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|05/06/2024

ליווי וחינוך פרטני על ידי רוקחים עשוי לשפר את ההקפדה על נטילת והבנת התכלית בנטילת תרופות קרדיו-וסקולריות, כך עולה ממחקר שפורסם ב-Journal of Pharmacy Practice and Research. הביא לפרסום יהונתן ניסן בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן