הטיפול ב-etoricoxib (ארקוקסיה) במסגרת ניתוח בעל פוטנציאל לגרימת כאב אקוטי ניכר מפחית רמות כאב וצורך בשימוש בתרופות ”הצלה” לאחר מכן (Int J Oral Maxillofac Surg)

במחקר שנועד לבחון את האפקט של etoricoxib (ארקוקסיה, MSD) במינון 120 מ”ג על כאב אקוטי נמצא כי הטיפול הפחית באופן מובהק את הכאב לאחר הניתוח וכן את הצורך בקבלת תרופות “הצלה” אך ללא שינוי בנפיחות או בעווית שרירי לסת.

החוקרים מציינים ברקע כי כאב לאחר עקירת שן טוחנת שלישית נחשב כמתאים ביותר להערכת מודל פרמקולוגי של כאב אקוטי. המחקר הנוכחי נועד כאמור להעריך את היעילות האנלגטית והאנטי-דלקתית של מתן אטוריקוקסיב 120 מ”ג בעקבות ניתוח עקירת שן טוחנת שלישית. המחקר היה מפוצל פה, אקראי, תלת סמיות, מבוקר פלציבו אשר בוצע במטופלים העוברים ניתוח להסרת שן טוחנת שלישית.

כל המשתתפים במחקר הוקצו אקראית לקבלת אטוריקוקסיב 120 מ”ג או פלציבו שעה לפני הניתוח, תוך מעקב אחר אירועים דלקתיים.  נדרשו 18 פעולות ניתוחיות לכל קבוצה במסגרת מחקר פיילוט להשגת וודאות ב-95% הסתברות וכח סטטיסטי בשיעור של 80%.

טיפול בתרופות הצלה נותח באמצעות גישת קפלן-מאייר ושימוש במבחן לוג מנטל-קוקס והתאמות ליניאריות מסוג פירסון.

החוקרים מדווחים כי אטוריקוקסיב הפחית את הכאב שלאחר הניתוח באופן מובהק  (P<0.001), בהשוואה לפלציבו , עם שיא בהבדלים בערך הכאב לאחר 6 שעות מהניתוח.  ממוצע השימוש  בתרופות הצלה היה נמוך יותר באופן מובהק  (P<0.05) בקבוצת האטוריקוקסיב בהשוואה לפלציבו במהלך תקופת המעקב.

לא היה הבדל מובהק בין הקבוצות ברמת הנפיחות ועווית שרירי הלסת.

החוקרים מסכמים כי מתן אטוריקוקסיב 120 מ”ג לפני ניתוח בעל השפעה מהותית על כאב אקוטי כמו עקירת שן טוחנת מפחית את הכאב של לאחר הניתוח ובצורך לקבלת תרופות הצלה כנגד כאב, אך אינו משפיעה על הנפיחות.

Int J Oral Maxillofac Surg.2015 Jul 2

הערת המערכת: מימצאי המחקר עשויים להיות אקטואליים לא רק לרופאי שיניים אלא לכל מי שמטפל באדם העובר פרוצדורה או ניתוח עם פוטנציאל לגרימת כאב אקוטי לאחריו.

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

מגוון האפשרויות העומדות לפני המטופלות שלך לטיפול בכאבי מחזור ( Pharmacy Times )

מגוון האפשרויות העומדות לפני המטופלות שלך לטיפול בכאבי מחזור ( Pharmacy Times )

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|01/09/2024

מגזין הג’ורנאל קלאב המשולב מס’ 3, תחום רוקחות: דיסמֵנוֹריאה (Dysmenorrhea) מצב המאופיין בכאבי ווסת חזקים, מביא לעתים קרובות להשלכות רגשיות, פיזיולוגיות ובריאותיות מזיקות. סקירה זו International Journal of Clinical Pharmacy מציעה כי טיפול בדיסמנוֹריאה מחייב גישה רב-גונית, החל מהתערבויות תרופתיות ועד התאמות אורח חיים,

מאמר סקירה: הערכה וטיפול של כאב ברכיים (JAMA) – ד”ר אבי פנסקי, עורך מדור אורתופדיה

מאמר סקירה: הערכה וטיפול של כאב ברכיים (JAMA) – ד”ר אבי פנסקי, עורך מדור אורתופדיה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|07/12/2023

כאבים בברכיים מהווים תלונה שכיחה מאד באוכלוסייה. מעריכים כי 23% מהאנשים מעבר לגיל 40 שנה לוקים באוטיאוארטריטיס (OA) של הברך, 25% לוקים בכאב פטלופמוראלי (PFP) וכ 12% בקרע במניסקוס. ד”ר אבי פנסקי, עורך מדור אורתופדיה, סוקר את המאמר ומביא הערות מנסיונו בקליניקה – ובשטח

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן