תוצאות מבטיחות לדיסקציה אנדוסקופית להקלה על GERD עמיד לטיפול (Scand J Gastroenterol)

טכניקת פונדופליקציה המבוססת על דיסקציה אנדוסקופית של שכבת תת-רירית הציגה תוצאות מבטיחות בטיפול בחולים עם GERD (Gastroesophageal Reflux Disease) עמיד לטיפול, כך מדווחים חוקרים מיפן במאמר שפורסם בכתב העת Scandinavian Journal of Gastroenterology.

החוקרים כותבים כי דיסקציה אנדוסקופית של שכבת תת-רירית עשויה להביא לשיפור בתסמינים על-רקע GERD בהיקף גדול דיו בכדי לאפשר הפסקת או הפחתת מינון טיפול בתרופות ממשפחת PPI (Proton Pump Inhibitor). דרושים מחקרים נוספים לקביעת ההתוויות המתאימות להתערבות זו.

החוקרים מדווחים על 13 חולים לאחר הפרוצדורה לטיפול ב-GERD, שלא הגיבו לטיפול קודם ב-PPI. מסיבות בטיחותיות, היקף כריתת הרירית הוגבל למחצית מהיקף חלל צומת ושט-קיבה.

לאחר שישה חודשים, צרבת על-רקע GERD נעלמה ב-12 מבין 13 חולים. שלושה חולים הצליחו להפסיק את הטיפול התרופתי ושלושה הפחיתו את מינון הטיפול. למרות ששישה חולים לא הצליחו להפחית את מינון הטיפול, הם דיווחו על שיפור בתסמינים.

עם זאת, למרות השיפורים הללו, לא תועדו שינויים משמעותיים מתחילת המחקר בזמן עם pH<4 בוושט, המשקף את דרגת החזר חומצת קיבה.

החוקרים מסכמים וכותבים כי גישה זו עשויה לביא לשיפור תסמינים על-רקע GERD בהיקף גדול דיו המאפשר למרבית החולים להפסיק את הטיפול ב-PPI או להפחית את מינון הטיפול התרופתי. עם זאת, הם קוראים להשלים מחקרים נוספים בנושא.

Scand J Gastroenterol 2014

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

היסטוריה של מחלות אוטואימוניות והסיכון להיארעות סוכרת מסוג 1 במתבגרים

היסטוריה של מחלות אוטואימוניות והסיכון להיארעות סוכרת מסוג 1 במתבגרים

מקור: Diabetes Care
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|18/11/2025

במאמר מדווחים פרופ’ גלעד טוויג ושותפיו מהמרכז הרפואי בשיבא על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי תחלואה אוטואימונית מאוחרת בגיל ההתבגרות מלווה בסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 1 בבגרות בשני המינים, בפרט באלו עם מחלה אוטואימונית של בלוטת התריס ומחלת צליאק

מעכב JAK מול אנטגוניסט TNF; איזה בטוח יותר עבור מטופלים עם מחלות דלקתיות מתווכות־חיסון?

מעכב JAK מול אנטגוניסט TNF; איזה בטוח יותר עבור מטופלים עם מחלות דלקתיות מתווכות־חיסון?

מקור: JAMA Network Open
פרופ' שחף שיבר
פרופ' שחף שיבר
אין תגובות|16/09/2025

מטא־אנליזה הראתה כי אין הבדל מובהק בין שימוש במעכבי JAK לבין שימוש באנטגוניסטים של TNF מבחינת הסיכון לזיהומים חמורים או לממאירויות בקרב מטופלים עם מחלות דלקתיות מתווכות־חיסון (IMIDs)

דימום ממערכת העיכול התחתונה (JAMA)

דימום ממערכת העיכול התחתונה (JAMA)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|01/07/2024

דימום ממערכת העיכול התחתונה, המוגדר כהמטוֹכזיה, מהווה חמישית מכלל המקרים של דימום במערכת העיכול בקרב חולים הזקוקים לאשפוז בבית חולים. מאמר סקירה זה הוא סיכום של ההנחיות הקליניות של JAMA שפורסמו באפריל 2024.
מתוך הגליון הראשון של מגזין הג’ורנאל קלאב המשולב.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן