השוואת היעילות של מעכבי TNF בשילוב עם Methotrexate או Leflunomide (מתוך Annals of the Rheumatic Disease)

ממחקר חדש שפורסם ב-Annals of the Rheumatic Diseases עולה כי Leflunomide (ערבה) כמעט דומה ביעילותו ל-Methotrexate כאשר ניתן לטיפול בחולי RA (Rheumatoid Arthritis) בשילוב עם מעכבי TNF-Alpha.

החוקרים ביקשו להשוות את היעילות של שילוב מעכבי TNF עם Methotrexate או Leflunomide בטיפול בחולי RA. הם אספו נתונים אודות 1,769 חולים לא-מאושפזים שהיו רשומים במאגר RABBIT, וטופלו באחד ממעכבי TNF-Alpha, Adalimumab (יומירה), Etanercept (אנברל) או Infliximab (רמיקד), בשילוב עם Methotrexate (n=1,375).

החוקרים בחנו את המצב הקליני (כולל DAS28 (Disease Activity Score), RF (Rheumatoid Factor), ארוזיות ומחלות-רקע), היסטוריית טיפול וכן טיפולים בהווה בתרופות ביולוגיות ו/או DMARD, כולל תאריכי התחלה וסיום הטיפול וסיבות להפסקת הטיפול. האינפורמציה נאספה לאחר 3, 6, 12, 18, 24, 30 ו-36 חודשי מעקב.

מהתוצאות עולה כי לאחר 36 חודשים, שיעורי הפסקת הטיפול במעכבי TNF עמדו על 46.3%, 51.3% ו-61.5% עם שילוב של Etanercept, Adalimumab ו-Infliximab אם Methotrexate, ועל 53.4%, 63.1% ו-67.1% בשילוב עם Leflunomide, בהתאמה. שיעורי התגובה לפי EULAR (European League Against Rheumatism) לאחר 24 חודשים נעו בין 74% ו-81% עבור שילוב עם Methotrexate ובין 72% ו-81% עבור שילוב עם Leflunomide.

החוקרים מסכמים וכותבים כי כיום נהוג לבחור ב-Methotrexate כטיפול הבחירה הראשון לשילוב עם מעכבי TNF-Alpha. בחולים עם התווית-נגד לטיפול ב-Methotrexate, ייתכן כי Leflunomide יהווה חלופה טובה כטיפול DMARD.

 Ann Rheum Dis 2009;68(12):1856-62

לידיעה ב-NELM

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

הקשר בין התפתחות העור להגנה חיסונית

הקשר בין התפתחות העור להגנה חיסונית

מקור: Cell Reports
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/02/2026

חוקרים מאוניברסיטת בן גוריון בנגב חשפו מנגנון המקשר בין התפתחות תאי עור להגנה חיסונית, ומציעים תובנות חדשות לגבי מחלות עור דלקתיות כמו פסוריאזיס ודלקת עור אטופית.

הופעה מוקדמת של שומות בילדים והשלכותיה העוריות, ההתפתחותיות, הפסיכולוגיות והאנדוקריניות (PEDIATRICS)

הופעה מוקדמת של שומות בילדים והשלכותיה העוריות, ההתפתחותיות, הפסיכולוגיות והאנדוקריניות (PEDIATRICS)

מערכת האתר
מערכת האתר
2 תגובות|22/09/2024

מאמר שפורסם לאחרונה בעיתון ה-PEDIATRICS עוסק במהלך הטבעי של שומות שהופיעו מוקדם בילדות, והוא הראשון להעריך את הקשר בין הופעה מוקדמת של שומות בילדים לבין השלכות גופניות, התפתחותיות ורגשיות אפשריות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר, ומוסיף מהערותיו.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן