אחד ממשפטי ויוקס בוטל, אך משפטים רבים אחרים צפויים בקרוב

למרות שאחת התביעות כנגד חברת Merck & Co. Inc. בוטלה שבועיים לפני מועד תחילת המשפט המתוכנן, נראה כי ההתדיינות המשפטית בנושא ויוקס עולה שוב לכותרות.

בבדיקה האחרונה שנערכה בדיקה בנושא, נמצאו 23,800 תביעות כנגד החברה, בעקבות הטיפול בויוקס, ויצרנית התרופה צפויה לעמוד למשפט בשני מקרים נפרדים בקרוב.

שני משפטים נוספים צפויים להתחיל בסוף נובמבר, אחד באלבמה ועוד משפט פדראלי בניו-אורלינס.

כמו כן, צפוי משפט בינואר בניו-ג’רסי, בו יוצגו 8 מקרים של מטופלי ויוקס, למרות התנגדות החברה להצגה קבוצתית של המקרים, ובקשתה לשקול מחדש. במקרה זה, החברה תעמוד שוב מול עורך הדין מארק לאנייר, שזכה בשנה שעברה בפסק דין של 253 מיליון דולרים, פסק הדין הגדול ביותר עד כה בתביעות בנושא ויוקס.

חברת Merck הסירה את ויוקס מהשוק בספטמבר 2004, לאחר מחקר שמצא כי התרופה הכפילה את הסיכון להתקפי לב ושבץ במטופלים שנטלו את התרופה למשך 18 חודשים, או יותר. התרופה היתה אחד הגדולות של החברה, עם מחזור של 2.5 ביליון דולר בשנה.

Whitehouse Station, הממוקמת בניו-ג’רסי, בחרה לגשת לכל מקרה ויוקס בנפרד, במקום לדון על הסדר רחב. עד כה, החברה זכתה ב-6 תביעות שהגיעו למשפט, והפסידה ב-4, למרות שבאחד מהנצחונות צפוי להיערך משפט חוזר.

מומחים טוענים כי הם בספק אם החברה תצליח להילחם בטווח הרחוק בכ”כ הרבה תביעות אישיות בנושא ויוקס. אנשי החברה לא ימתינו ל-15,000 פסקי דין בכדי להחליט על גישה רחבה יותר.

המקרה שבוטל לאחרונה, הוא הרביעי במספר המתוכנן למשפט בטקסס ומבוטל לפני תחילת המשפט. מדובר באחד משני המקרים שנבחרו כתביעות הראשונות בטקסס. המקרה השני נדחה ע”י בית המשפט.

בחברה מאמינים כי העדויות במקרה זה היו חזקות ו-Merck היתה מוכנה להתקדם עם המשפט.

בשני מקרי ויוקס שהגיעו לבית המשפט בטקסס עד כה, המושבעים חייבו את יצרנית התרופה לשלם מיליוני דולרים בנזיקין.

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

היסטוריה של מחלות אוטואימוניות והסיכון להיארעות סוכרת מסוג 1 במתבגרים

היסטוריה של מחלות אוטואימוניות והסיכון להיארעות סוכרת מסוג 1 במתבגרים

מקור: Diabetes Care
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|18/11/2025

במאמר מדווחים פרופ’ גלעד טוויג ושותפיו מהמרכז הרפואי בשיבא על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי תחלואה אוטואימונית מאוחרת בגיל ההתבגרות מלווה בסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 1 בבגרות בשני המינים, בפרט באלו עם מחלה אוטואימונית של בלוטת התריס ומחלת צליאק

מעכב JAK מול אנטגוניסט TNF; איזה בטוח יותר עבור מטופלים עם מחלות דלקתיות מתווכות־חיסון?

מעכב JAK מול אנטגוניסט TNF; איזה בטוח יותר עבור מטופלים עם מחלות דלקתיות מתווכות־חיסון?

מקור: JAMA Network Open
פרופ' שחף שיבר
פרופ' שחף שיבר
אין תגובות|16/09/2025

מטא־אנליזה הראתה כי אין הבדל מובהק בין שימוש במעכבי JAK לבין שימוש באנטגוניסטים של TNF מבחינת הסיכון לזיהומים חמורים או לממאירויות בקרב מטופלים עם מחלות דלקתיות מתווכות־חיסון (IMIDs)

דימום ממערכת העיכול התחתונה (JAMA)

דימום ממערכת העיכול התחתונה (JAMA)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|01/07/2024

דימום ממערכת העיכול התחתונה, המוגדר כהמטוֹכזיה, מהווה חמישית מכלל המקרים של דימום במערכת העיכול בקרב חולים הזקוקים לאשפוז בבית חולים. מאמר סקירה זה הוא סיכום של ההנחיות הקליניות של JAMA שפורסמו באפריל 2024.
מתוך הגליון הראשון של מגזין הג’ורנאל קלאב המשולב.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן