מוות לבבי פתאומי היא הסיבה העיקרית לתמותת כבאים ואחרים (MMWR)

מניתוח נתונים מ-US Fire Administration ע”י CDC עולה כי מוות לבבי היא הסיבה המובילה לתמותת כבאים. הממצאים מדגישים את הצורך באימוץ ויישום ההמלצות הנוכחיות באשר לבדיקות רפואיות, סטנדרטים גופניים, ורכבי חירום.

כמחצית מהכבאים שנפטרו בזמן שירותם (53%) היו מתנדבים, 32% היו כבאים בעבודתם, יתר 15% מקרי המוות הופיעו בכבאי אש אחרים (משרה חלקית, תשלום לפי קריאה וכו’).

מוות לבבי פתאומי הנגרם בעקבות סטרס/מאמץ-יתר, היה הסיבה העיקרית לתמותה הן בקרב מתנדבים והן בקרב כבאים עובדים (50% ו-39%, בהתאמה). מרבית מקרי התמותה הלבבית הופיעו בכבאים בגילאי 45-54.

מאחר שמדובר בעבודה פיזית, הדורשת סיבולת אירובית גבוהה, CDC ממליצים שמחלקות כיבוי אש ידרשו לקבוע מראש מועדי הערכה רפואית שנתית, בהתאם להנחיות National Fire Protection Association (NFPA).

הנחיות NFPA 1582 כוללות גם המלצות למבחני מאמיץ ופעילות גופנית בכבאים אסימפטומטים להם 2 גורמי סיכון או יותר למחלת לב קורונרית. ב-CDC מייעצים שכל הכבאים ישתתפו בתוכניות כושר להורדת הסיכון למחלת לב אתרוסקלרוטית. ב-NFPA 1583 מתוארת תוכנית מקיפה המיועדת לכבאים.

הסיבה השניה לתמותה בקרב כבאים מתנדבים היא טראומה הקשורה ברכבי חירום (26%), בעיקר בעקבות התנגשות (73%) ברכב פרטי (35%), בעקבות מענה לקריאה (80%).

ההמלצות למחלקות כיבוי אש הן לאמץ ולאכוף את ההנחיות לשימוש בחגורות בטיחות, לאסור נסיעה במהירות מופרזת בעת מענה לקריאה, ולדרוש היענות לכל חוקי התנועה. אימונים להבטחת נהיגה בטוחה וכישורי נהיגה לכל הנהגים, לפחות פעמיים בשנה.

בקרב כבאים עובדים (ולא מתנדבים), הסיבה השניה בשכיחותה לתמותה סווגה כ”אחר” (כלומר, כוויות, CVA, או טביעה, 29%), והסיבה השלישית כללה חנק (20%). הילכדות היתה אחראית ל-76% ממקרי התמותה בעקבות חנק, ו-30% ממקרי המוות האחרים.

ב-CDC מציינים כי NFPA 1500 מספק הנחיות למניעת מצבים אלו, באמצעות שיטות דוגמאת תוכניות לאחריוצ אישית, להבטיח שכל המפקדים יהיו מודעים למיקום צוותם בכל שלב בזמן האירוע.

MMWR. 2006;55:421-448

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

שכיחות ומשמעות פרוגנוסטית של פגיעה או אוטם מיוקרדיאלי סביב ניתוחים לא־לבביים גדולים בקשישים

שכיחות ומשמעות פרוגנוסטית של פגיעה או אוטם מיוקרדיאלי סביב ניתוחים לא־לבביים גדולים בקשישים

מקור: Age and Ageing
פרופ' אלי מזרחי
פרופ' אלי מזרחי
אין תגובות|18/05/2026

מחקר רב־מרכזי חדש שבחן את השכיחות ואת המשמעות הקלינית של פגיעה או אוטם מיוקרדיאלי סביב ניתוחים לא־לבבי  (Perioperative Myocardial Injury/Infarction  – PMI) בקרב מטופלים מבוגרים העוברים ניתוחים גדולים

הערך של קריטריוני EEG ממאירים ספורים לעומת מרובים להפחתת חוסר הוודאות הפרוגנוסטי במטופלים השרויים בתרדמת לאחר דום לב

הערך של קריטריוני EEG ממאירים ספורים לעומת מרובים להפחתת חוסר הוודאות הפרוגנוסטי במטופלים השרויים בתרדמת לאחר דום לב

מקור: Neurology
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|13/05/2026

מחקר זה נועד לבחון אם נוכחות של כמה קריטריונים ממאירים במקביל משפרת את הדיוק בניבוי תוצאות נוירולוגיות גרועות ומפחיתה את חוסר הוודאות

השפעת אמפגליפלוזין (ג’ארדיאנס) על מנגנוני אריתרופואיזיס וניוד ברזל בחולי אי־ספיקת לב

השפעת אמפגליפלוזין (ג’ארדיאנס) על מנגנוני אריתרופואיזיס וניוד ברזל בחולי אי־ספיקת לב

מקור: Journal of the American College of Cardiology
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|24/11/2025

החוקרים מדווחים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים עם אי־ספיקת לב טיפול באמפגליפלוזין (ג’ארדיאנס) מפעיל באופן משמעותי את ציר האריתרופואזיס, מפחית דלקת ומוביליזציה של ברזל, משפר אנמיה ומסייע לתפקוד הלב אפילו בחולים עם חסר ברזל או עם תפקוד כלייתי ירוד

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן