להלן מכתב שהגיע למערכת שבו מוחה סטודנטית לסיעוד על ביטול מבחן ההסמכה של האחים והאחיות:
שלום, רציתי לשתף אותכם במלחמה על ההסמכה של האחים והאחיות. שמי רבקה חס ואני חלק מהנציגות של הסטודנטים לסיעוד שצריכים להיבחן בבחינה בעוד כשבועיים שבוטלה היום.
פנינו הערב לגורמים בכירים במשרד הבריאות עם המכתב הבא:
לכל מאן דבעי,
אנו סטודנטים לסיעוד הרשומים לבחינה הממשלתית בסיעוד- אפריל 2020.
הבוקר, 22/03/2020, כשבועיים לפני הבחינה קיבלנו הודעה לפיה הוחלט לבטל את המבחן הממשלתי, למרות שנמצא פתרון לקיומו בתנאים אשר עומדים תחת ההגבלים, דהיינו בקבוצות קטנות בבתי הספר לסיעוד.
בעת זו, כאשר מערכת הבריאות נלחמת בפנדמיה והצוות הרפואי נכנס לבידוד חדשות לבקרים, מן הראוי להסמיך את צוות העתיד ולהכניס אותנו כאחים ואחיות למעגל העובדים בעלי סמכות!
בהתאם לתקדימים של עתות חירום בישראל ניתן למצוא חלופות על מנת שמאות סטודנטים מכל רחבי הארץ יוכלו להתגייס לעזרה ובמהרה כפי שנעשה בימים אלו באירופה.
כולנו הוכשרנו בסטנדרט הגבוה ביותר, ביצענו את כלל המטלות האקדמיות והמעשיות וכחודשיים לומדים ימים כלילות למבחן הממשלתי.
בחרנו במקצוע הסיעוד על מנת לסייע ולטפל בבני אדם מתוך תחושת שליחות וסולידריות. בזמנים קשים אלו, אנו כוח סיעודי אשר מדינת ישראל זקוקה לו נואשות בימים טרופים אלה. משכך אנו עומדים על זכותנו לקבל את ההסמכה, על פי פתרון הולם שימצא. אנו סמוכים ובטוחים שניתן להגיע להסכם שיהיה מקובל על שני הצדדים ולטובת בריאות הציבור.









תגובות רוצה להצטרף לדיון?
יש להתחבר כדי להגיב.
התחבראין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!