הנשמה פולשנית משפרת הישרדות חולים מאושפזים עם דמנציה ודלקת ריאות (Annals of the American Thoracic Society)

 הנשמה פולשנית הובילה לשיפור שיעורי ההישרדות לאחר 30 ימים בחולים עם דמנציה מתקדמת שאושפזו עם דלקת ריאות, בהשוואה להנשמה לא-פולשנית, למרות שלא תועדה תועלת לאחר שנה אחת ועלויות הטיפול הרפואי היו גבוהות יותר, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת Annals of the American Thoracic Society.

 החוקרים השלימו מחקר עוקבה רטרוספקטיבי שכלל 27,843 מבוגרים בגילאי 66 שנים ומעלה, אשר אושפזו בשל דלקת ריאות או אלח-דם עם דלקת ריאות בין 2015 עד 2017 וטופלו באמצעי הנשמה לא-פולשניים (8.2%) או פולשניים (12.5%). החוקרים זיהו משתתפים עם דמנציה וליקוי בלפחות ארבעה ליקויים בפעילויות יומיומית על-פי הערכות בתוך 120 ימים מהאשפוז.

 התוצאים שנבחנו כללו את שיעורי התמותה 30 ימים מהאשפוז, שיעורי התמותה לאחר שנה אחת ועלויות טיפול רפואי מהאשפוז הראשוני ועד שנה אחת לאחר השחרור מבית החולים.

 במודל מתוקן להשוואת הנשמה פולשנית לעומת הנשמה לא-פולשנית התאימו החוקרים 96.3% מהמקרים עם הנשמה מלאכותית פולשנית.

 מהתוצאות עולה כי בקרב מבוגרים עם הנשמה לא-פולשנית תועדו שיעורי תמותה לאחר 30 ימים שהיו גבוהים יותר, בהשוואה לשיעורי התמותה בקרב חולים תחת הנשמה פולשנית (58.7% לעומת 51.9%, p<0.001). עם זאת, שיעורי התמותה לאחר שנה אחת היו גבוהים יותר באופן שולי בקרב חולים בקבוצת הנשמה פולשנית לעומת הנשמה לא-פולשנית (86.5% לעומת 85.9%, p>0.05).

 עוד מדווחים החוקרים כי הוצאות הטיפול הרפואי עד שנה אחת לאחר השחרור היו גבוהים יותר בקרב חולים בזרוע הנשמה פולשנית, לעומת אלו בזרוע הנשמה לא-פולשנית (ממוצע מתוקן של 57,122 דולרים לעומת 33,696 דולרים, p<0.001).

 החוקרים כותבים כי למרות שיש לערוך דיון בנוגע למשמעות האשפוז עוד לפני הגעה לבית החולים במקרים של חולים עם דמנציה מתקדמת, מהממצאים עולה כי הנשמה פולשנית משפרת את הישרדות החולים המאושפזים עם דלקת ריאות.

 

Annals of the American Thoracic Society 2022

 

לידיעה ב-Healio

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

תוכנית תגבור להליכה במינון גבוה היא ישימה עבור אנשים לאחר שבץ מוחי: ניסוי אקראי פאזה II

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|25/05/2026

מחקר זה נועד לבחון את היתכנותה ויעילותה של תוכנית ‘תגבור’ (Booster) אינטנסיבית במינון גבוה, המתמקדת בהליכה, עבור אנשים בשלב הכרוני לאחר שבץ, וזאת כדי לשפר את המהירות, את הסיבולת ואת הניידות בקהילה

שכיחות ומשמעות פרוגנוסטית של פגיעה או אוטם מיוקרדיאלי סביב ניתוחים לא־לבביים גדולים בקשישים

מקור: Age and Ageing
פרופ' אלי מזרחי
פרופ' אלי מזרחי
אין תגובות|18/05/2026

מחקר רב־מרכזי חדש שבחן את השכיחות ואת המשמעות הקלינית של פגיעה או אוטם מיוקרדיאלי סביב ניתוחים לא־לבבי  (Perioperative Myocardial Injury/Infarction  – PMI) בקרב מטופלים מבוגרים העוברים ניתוחים גדולים

עומסי חום ותמותת קשישים בבתי אבות – האם דירוגי האיכות מנבאים סיכון?

מקור: Age & Ageing
פרופ' אלי מזרחי
פרופ' אלי מזרחי
אין תגובות|11/05/2026

מחקר חדש שפורסם ב־Age and Ageing בחן את השפעת עומסי החום על תמותת דיירי בתי אבות באנגליה ואת האפשרות להשתמש בדירוגי ה־Care Quality Commission (CQC) ככלי לזיהוי מוסדות המצויים בסיכון מוגבר לנזקי חום

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן