פעילות גופנית בשעות הפנאי מלווה בסיכון מופחת למחלות לב וכלי דם בנשים צעירות (Circulation)

מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת Circulation, עולה כי פעילות גופנית בשעות הפנאי עשויה לסייע לנשים צעירות להפחית את הסיכון להופעת מחלת לב כלילית.

החוקרים השלימו ניתוח פרוספקטיבי של נתונים אודות למעלה מ-97,000 נשים שלקחו חלק במחקר Nurses’ Health Study II, שהיו בגילאי 27-44 שנים בתחילת המחקר בשנת 1991. הם השלימו הערכה של היקף פעילות גופנית בשעות הפנאי באמצעות שאלונים שמילאו המשתתפות וניתחו את הקשר בין הסיכון למחלת לב כלילית ובין תדירות, סוג והיקף פעילות גופנית.

במהלך 20 שנות מעקב, החוקרים זיהו 544 מקרים של מחלת לב כלילית. מניתוח הנתונים עלה יחס סיכון של 0.75 בהשוואה בין פעילות גופנית בהיקף מקביל ל-30 MET (Metabolic Equivalent Task) בשבוע.

בנשים שדיווחו על פעילות בהיקף מקביל ל-15 MET ומעלה של פעילות גופנית מתונה בכל שבוע תועדה ירידה של 33% בסיכון למחלת לב כלילית, בהשוואה לנשים שלא עסקו כלל בפעילות גופנית (יחס סיכון של 0.67). בנשים שדיווחו על פעילות מאומצת בהיקף של 15 MET ומעלה בשבוע תועדה ירידה של 23% בסיכון למחלת לב כלילית.

כאשר החוקרים חזרו על ניתוח הנתונים לאחר שנתיים ולאחר ארבע שנים הם מצאו כי היקף הפעילות הגופנית בשעות הפנאי ופעילות מתונה לא נותר עוד מובהק סטטיסטית, אך המובהקות הסטטיסטית נותרה על כנה עם פעילות גופנית מאומצת.

עוד עולה מהנתונים כי פעילות אירובית, פעילות בחוץ והליכה מהירה נקשרו כולן באופן מובהק עם סיכון מופחת למחלת לב כלילית. הליכה מהירה במשך 2.5 שעות בשבוע לוותה בירידה של 35% בסיכון למחלת לב כלילית, בהשוואה לנשים שלא נהגו ללכת באופן קבוע.

החוקרים לא זיהו קשר מובהק סטטיסטית בין פעילות גופנית ובין מדד מסת הגוף והפחתת סיכון למחלת לב כלילית.

Circulation 2016; 134:290-299

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

אוטמים מוחיים בטריטוריות מרובות, טיפול נוגד קרישה והישנות לאחר שבץ קריפטוגני: ניתוח תת־קבוצה של מחקר ARCADIA

אוטמים מוחיים בטריטוריות מרובות, טיפול נוגד קרישה והישנות לאחר שבץ קריפטוגני: ניתוח תת־קבוצה של מחקר ARCADIA

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|10/09/2026

שבץ קריפטוגני (שבץ ממקור לא ידוע) הוא אתגר טיפולי משמעותי. כאשר בבדיקות הדמיה (כמו MRI) מזוהים אוטמים (מוחיים) ביותר מטריטוריה כלי דם אחת, הדבר מעלה חשד סביר למקור תסחיפי מהלב (Cardioembolism)

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

לאחרונה פורסמו הנחיות חדשות ע״י האיגוד האירופאי לחקר וטיפול בהשמנה וע״י האיגוד האמריקאי לסוכרת, אשר מדייקות את הטיפול במחלת ההשמנה באופן נרחב יותר מהפחתת משקל, וזאת על סמך העדויות המחקריות שהצטברו עד תחילת 2026

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

מקור: לימור בן חיים דיאטנית קלינית
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

כמחצית מהמטופלים בטיפולים אינקרטינים יחוו תופעות לוואי במערכת העיכול, העלולות להשפיע על איכות החיים, ולקראת ארוחות החג ייתכן שהאתגר יהיה משמעותי אף יותר.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן