סוכנות התרופות האירופית ממליצה על טיפות Ryjunea למיופיה בילדים (מתוך הודעת ה-EMA)

סוכנות התרופות האירופית (European Medicines Agency) המליצה על אישור שיווק Ryjunea, טיפות עיניים שנועדו להאט את התקדמות מיופיה בילדים.

התרופה שפותחה ע”י חברת Santen Oy, הוגשה לאישור תחת רישום היברידי. תהליך זה מאפשר התבססות חלקית על מבחנים קדם-קליניים ומחקרים קליניים של תכשיר ייחוס שכבר מאושר לשימוש. תכשיר הייחוס, Atropin-POS, אושר לשימוש באיחוד האירופי משנת 2005.

התכשיר Ryjunea כולל את אותו חומר פעיל כמו Atropin-POS, קרי Atropin Sulfate, אך זמין בדרגת חוזק חלשה יותר ולהתוויה שונה.

אטרופין הינו תכשיר אנטי-כולינרגי החוסם קולטנים מוסקריניים. למרות שהמנגנון המדויק בבקרת מיופיה אינו ידוע, חוקרים הציעו כי ייתכן והוא כולל חיזוק ורימודלינג של הסקלרה עם הארכה של העין ועומק חלל הזגוגית.

ועידת CHMP מטעם ה-EMA הסבירה כי מחקר בשלב 3 בילדים בגילאי 3-14 שנים מצא כי Ryjunea האט משמעותית את ההתקדמות השנתית הממוצעת של מיופיה, בהשוואה לתכשיר דמה.

ניתן להתחיל בטיפול בילדים בגילאי 3-14 שנים עם קצב התקדמות שנתי של לפחות 0.5 דיופטר וחומרה בטווח -0.5D ועד -6.0D. התרופה תינתן רק על-ידי רופא עיניים או מומחה מוסמך לטיפול עיני.

תופעות הלוואי הנפוצות ביותר של הטיפול כוללות פוטופוביה, גירוי עיני וטשטוש ראיה.

לאחר שהנציבות האירופית תעניק את אישור השיווק הסופי, מידע רישום מפורט יפורסם באתר סוכנות התרופות האירופית.

מתוך הודעת ה-EMA

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

מחקר אקראי של טנקטפלאז (Tenecteplase) בחסימה חריפה של עורק הרשתית המרכזי

מחקר אקראי של טנקטפלאז (Tenecteplase) בחסימה חריפה של עורק הרשתית המרכזי

מקור: NEJM
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|03/07/2026

חסימה חריפה של עורק הרשתית המרכזי (CRAO) מובילה בדרך כלל לאובדן ראייה קבוע. למרות הדמיון לשבץ מוחי, היעילות של מתן תרופה ממיסת קרישים (Tenecteplase) לא הוכחה עד כה בניסויים קליניים מבוקרים

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן