טיפולים חדשים לא פתרו את כלל האתגרים הכרוכים בטיפול ב-JIA (מתוך Arthritis Research & Therapy)

למרות התקדמות רבה בטיפולים כנגד JIA (Juvenile Idiopathic Arthritis) במהלך שני העשורים האחרונים, חוקרים משבדיה מדווחים במאמר שפורסם בכתב העת Arthritis Research & Therapy על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי רק 47.5% מהילדים שאובחנו עם המחלה השיגו מחלה לא-פעילה עם טיפול תרופתי ורק 40% לא פיתחו סיבוכים.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את האפידמיולוגיה והתוצאות של JIA בדרום שבדיה והתבססו על נתונים אודות ילדים עם אבחנה של JIA שנאספו לאורך תשע שנים. מקרים אפשריים של JIA בין השנים 2002-2010 זוהו לאחר חיפוש במאגר נתונים. האבחנה של JIA אושרה וסווגה על-בסיס הנתונים ברשומות הרפואיות לפי קריטריוני ILAR (International League of Associations for Rheumatism). מדדי פעילות מחלה וטיפול תרופתי נאספו כל שנה עד לתום תקופת המחקר.

מדגם המחקר כלל 251 חולים עם אבחנה מאושרת של JIA. שיעורי ההיארעות השנתית הממוצעים של JIA עמדו על 12.8 ל-100,000 ילדים מתחת לגיל 16 שנים, עם שיעורי ההיארעות השנתיים הספציפיים לגיל שהיו הגבוהים ביותר בגיל שנתיים (36 מבין 100,000 ילדים). דלקת של מספר קטן של מפרקים הייתה תת-הקבוצה הגדולה ביותר (44.7%), כאשר JIA סיסטמי הייתה תת הקבוצה הקטנה ביותר (2.8%).

טיפול במתוטרקסט זוהה כתרופה הנפוצה ביותר ממשפחת DMARD (Disease-Modifying Antirheumatic Drugs), כאשר 60% מהחולים נטלו טיפול זה. מעכבי TNF-alpha שימשו לטיפול ב-23.9% מהילדים.

דלקת הענביה תועדה ב-10.8% מהילדים (8.0% מקרים של דלקת ענביה כרונית) וצורך בניתוח אורתופדי לתיקון מפרק נדרש ב-9.2% מהילדים.

היארעות JIA במדגם זה הייתה מעט נמוכה יותר, בהשוואה לדיווחים קודמים מסקנדינביה. הצורך בניתוח אורתופדי ונוכחות דלקת ענביה פחתו, בהשוואה למחקרים עם חולים שאובחנו לפני למעלה מעשרים שנים. עם זאת, ילדים עם JIA עדיין חווים מחלה פעילה בלמעלה מ-50% מהזמן.

החוקרים מסכמים וכותבים כי עדיין קיימים אתגרים ארוכי טווח בטיפול בילדים עם JIA, למרות התקדמות ניכרת באפשרויות הטיפול.

Arthritis Research & Therapy

לידיעה ב-MedPage Today

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

האם אנגיוגרפיה כלילית בטומוגרפיה ממוחשבת לא פולשנית (CTCA) יכולה לזהות מחלת עורקים כליליים בסיכון נמוך עד בינוני?

האם אנגיוגרפיה כלילית בטומוגרפיה ממוחשבת לא פולשנית (CTCA) יכולה לזהות מחלת עורקים כליליים בסיכון נמוך עד בינוני?

מקור: Journal of Clinical Medicine
פרופ' שחף שיבר
פרופ' שחף שיבר
אין תגובות|14/09/2025

אנגיוגרפיה כלילית באמצעות CT (CTCA) נמצאה בטוחה ויעילה להערכת מחלת עורקים כליליים (CAD) בקרב מטופלים עם הסתברות מקדימה נמוכה עד בינונית למחלה

עיכוב סלקטיבי של טירוזין קינאז 2 עם זאסוציטיניב (TAK-279) משפר תוצאות בקרב חולי דלקת מפרקים פסוריאטית פעילה – מחקר פאזה 2b  אקראי

עיכוב סלקטיבי של טירוזין קינאז 2 עם זאסוציטיניב (TAK-279) משפר תוצאות בקרב חולי דלקת מפרקים פסוריאטית פעילה – מחקר פאזה 2b אקראי

מקור: The Lancet Rheumatology
פרופ' שחף שיבר
פרופ' שחף שיבר
אין תגובות|05/08/2025

זאסוציטיניב משפר תסמיני דלקת מפרקים פסוריאטית בבטיחות גבוהה, עם שיפור מדדי ACR והפחתת נגעי עור – אפשרות טיפולית חדשה וממוקדת

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן