טיפול נרחב ב-Ivermectin מפחית באופן דרמטי מקרי סקביאס (N Engl J Med)

שני מינונים של Ivermectin שניתנו באופן נרחב לאוכלוסיה נמצאו יעילים יותר בהתמודדות על התפרצויות סקביאס, בהשוואה לטיפול נרחב ב-Permethrin או מתן קרם Permethrin לחולים ולאלו שבאו עימם במגע, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת The New England Journal of Medicine.

הטיפול המאסיבי כנגד סקביאס נבחן ב-823 משתתפים בשלוש קהילות בפיג’י, כל אחת מהן קיבלה משטר שונה כנגד סקביאס. הטיפול הפומי ב-Ivermectin ניתן לכולם ולאחר שבוע ניתנה מנה שניה לאלו שאכן סבלו מסקביאס. הטיפול בקרם Permethrin נמרח מאזור הצוואר ועד קצות האצבעות ונותר על הגוף למשך לפחות שמונה שעות, עם טיפול נוסף לאחר 7-14 ימים.

לאחר שנתיים, שיעורי הימצאות סקביאס צנחו מ-32.1% ל-3.6% עם טיפול פומי ב- Ivermectin, מ-41.7% ל-13.5% עם טיפול מקומי ב-Permethrin שניתן לכולם ומ-36.6% ל-15.2% עם טיפול בקרם Permethrin רק לחולים ולאלו שבאו במגע עימם.

הירידה היחסית בשיעורי ההימצאות עמדו על 89% עם Ivermectin, 68% עם Permethrin ו-59% עם טיפול קונבנציונאלי בחולים ובאלו שבאו עימם במגע.

השיעורים היו נמוכים לאחר שנה אחת ונותרו נמוכים לאחר שנתיים. החוקרים היו מאוד מרוצים מתוצאה זו ומכך ששיעורי ההימצאות נותרו נמוכים למרות שהייתה תנועה רבה בין האיים הללו ובין האי הראשי, דבר אשר מגביר את הסיכוי להדבקה חוזרת.

הטיפולים הובילו גם להפחתת אימפטיגו משנית לגרד בחולים שסבלו מסקביאס. שוב, הטיפול הפומי ב- Ivermectin הוביל לירידה החדה ביותר, אשר נעה סביב 90%. הטיפול הנרחב ב-Permethrin לווה בירידה של 64% והטיפול הממוקד בקרם לווה בירידה של 39% בשיעורי אימפטיגו.

תופעות הלוואי של Ivermectin הן לרוב קלות ונסבלות היטב.

N Engl J Med 2019

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

הקשר בין התפתחות העור להגנה חיסונית

הקשר בין התפתחות העור להגנה חיסונית

מקור: Cell Reports
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/02/2026

חוקרים מאוניברסיטת בן גוריון בנגב חשפו מנגנון המקשר בין התפתחות תאי עור להגנה חיסונית, ומציעים תובנות חדשות לגבי מחלות עור דלקתיות כמו פסוריאזיס ודלקת עור אטופית.

הופעה מוקדמת של שומות בילדים והשלכותיה העוריות, ההתפתחותיות, הפסיכולוגיות והאנדוקריניות (PEDIATRICS)

הופעה מוקדמת של שומות בילדים והשלכותיה העוריות, ההתפתחותיות, הפסיכולוגיות והאנדוקריניות (PEDIATRICS)

מערכת האתר
מערכת האתר
2 תגובות|22/09/2024

מאמר שפורסם לאחרונה בעיתון ה-PEDIATRICS עוסק במהלך הטבעי של שומות שהופיעו מוקדם בילדות, והוא הראשון להעריך את הקשר בין הופעה מוקדמת של שומות בילדים לבין השלכות גופניות, התפתחותיות ורגשיות אפשריות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר, ומוסיף מהערותיו.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן