תפקוד מעיים לקוי הינו תדיר בסרטן ובטיפול אנטי סרטני. פפטיד דמוי גלוקגון 2 (GLP-2) מופרש באופן תלוי תזונה מתאים אנטרואנדוקרינים מסוג L במעי. הוא מאיץ התרבות תאי קריפט וספיגת נוטריאנטים, עיכוב אפופטוזיס של אנטרוציטים וירידה בהתפשטות המוקוזה. חוסר ב-GLP-2 עלול להעלות את הסיכון לספיגה לקויה וטרנסלוקציה חיידקית במעי. מטרת המחקר היא להעריך את הפרשת GLP-2 בעקבות ארוחה בילדים עם סרטן העוברים טיפולים אנטי סרטניים.
רמות GLP-2 בפלזמה לאחר צום לילה ושעה לאחר ארוחה מעורבת. נתונים על רעילות מעיים, ספירת נויטרופילים בדם ורישומי מזון נכללו באנליזה.
44 מבחני גירוי מזון בוצעו ב-25 ילדים (גלי ממוצע 6 שנים; טווח 2.5-19) במשך טיפול אנטי סרטני. מדד רעילות GI ממוצע היה 5 (טווח של 0-15), וקליטת אנרגיה ממוצעת היתה 62.4% מהערכים הממולצים. ערכי P-GLP-2 עלו מ-38 ל-63 פיקומול לליטר (P < 0.0001). שניים מתוך מבחני גירוי האוכל (28%) הסתיימו בעלייה ב-p-GLP-2 ביותר מפי 2, אשר זהו כנראה הגבול התחתון של הערכים הנורמלים. העלייה היתה תלוייה באופן משמעותי בקליטת האנרגיה (r = 0.62, P < 0.0001), בעוד שלמדד רעילות ולספירת נויטרופילים לא היתה השפעה משמעותית.
בילדים אשר מטופלים בטיפול אנטי סרטני, הפרשת GLP-2 נורמלית אם קליטת האנרגיה הפנימית מספקת. הפרשת GLP-2 לא מספקת עלולה להשפיע על הבעיות הגסטרואינטסטינליות הנראות בילדים עם קליטת אנרגיה פנימית נמוכה.







תגובות רוצה להצטרף לדיון?
יש להתחבר כדי להגיב.
התחבראין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!