המחקר, שהתפרסם בימים אלו בכתב העת הרפואי-מדעי “הרפואה”, מצא שטיפול באפוס תרפיה עשוי לשפר באופן מובהק את איכות חייהם של הסובלים מבעיות ומכאבי ברכיים.
המחקר מצא ששלושה חודשי אפוס תרפיה הובילו להפחתה משמעותית ברמת הכאב וברמת המוגבלות התפקודית, ולשיפור משמעותי ברמת התפקוד ואיכות החיים של נבדקים הסובלים ממחלת מפרק ניוונית של הברך. כמו כן, הוביל הטיפול גם לשיפור משמעותי בתבניות ההליכה ובמצבם הנפשי של הנבדקים.
המחקר בחן את השפעתם של שלושה חודשי טיפול אפוס תרפיה על שלושה מדדים: הליכה, כאב ואיכות חיים. במחקר השתתפו 745 חולים הסובלים מאוסטאוארטריטיס (מחלה ניוונית כרונית) של מפרק הברך. כל הנבדקים ביצעו בדיקת הליכה ממוחשבת ומילאו שאלון כאב ותפקוד ושאלון איכות חיים לפני תחילת הטיפול ולאחר שלושה חודשי טיפול.
התוצאה: הכאב פחת, התפקוד השתפר
בניסוי נמצאה ירידה מובהקת של כ-28.6% ברמת הכאב וירידה מובהקת של כ-25.2% ברמת המוגבלות התפקודית. כמו כן, מצא המחקר עלייה מובהקת של כ-17.8% ברמת התפקוד ושיפור של כ-11% במצבם הנפשי של הנבדקים. עלייה מובהקת נצפתה גם בשורה של מדדים שבודקים את איכות ההליכה של המטופלים.
בסיכומו של דבר, כל שמונת הסולמות של שאלון איכות החיים השתפרו באופן מובהק (תפקוד גופני, כאב, תחושת מגבלה בתפקוד, תחושת חיוניות, בריאות רגשית, תחושת מגבלה רגשית, תפקוד חברתי ובריאות כללית) .
מידע נוסף על שיטת אפוסתרפיה הועבר באמצעות דוברות החברה:
אפוסתרפיה היא טיפול רפואי חדשני, המלמד את מפרקי הגפיים הפגועים והשרירים המייצבים אותם דפוסי תנועה נכונים. הטיפול, פרי פיתוח ישראלי, פותח על ידי ד”ר אבי אלבז וד”ר עמית מור, רופאים וחוקרים בתחום השיקום אורטופדי ורפואת הספורט. הטיפול מבוצע על ידי המטופל באופן עצמאי, בהנחיה ובהדרכה מקצועית, ומסייע לסובלים מכאבים בגב, בברכיים ובגפיים התחתונות להפחית את רמת הכאב ולשפר את רמת התפקוד. יעילות האפוסתרפיה הוכחה במספר רב של מחקרים נוספים והטיפול זוכה לתמיכתן ולסבסודן של קופות החולים הישראליות.
הערת המערכת: במסגרת ביה”ס האינטרנטי לאוסטיאוארתריטיס מתקיים שיעור ספציפי על השיטה. לכניסה לביה”ס – נא להקליק כאן.






תגובות רוצה להצטרף לדיון?
יש להתחבר כדי להגיב.
התחבראין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!