התועלת של Denosumab בטיפול במחלת עצם גרורתית (Ann Oncol)

מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Annals of Oncology עולה כי לטיפול ב- Denosumab (פרוליה) יתרון אפשרי על-פני טיפול ב-Zoledronic Acid (אקלסטה) בחולים עם מחלות עצם עקב גידולים סולידיים או מייאלומה נפוצה.

החוקרים מדווחים על הסקירה של תוצאי הסיום המשניים ממחקר בשלב III. הנתונים הראשוניים של המחקר פורסמו בשנה שעברה בכתב העת Journal of Clinical Oncology, ולא הדגימו יתרון מובהק סטטיסטי ל- Denosumab על-פני Zoledronic Acid במניעת או דחיית התוצא העיקרי: אירוע ראשון הקשור בשלד (SRE או Skeletal-Related Event).

במחקר הנוכחי, החוקרים בחנו את תוצאי הסיום המשניים, כולל מספר החולים הנדרש לטיפול (NNT או Number Needed to Treat), כאב ואיכות חיים בריאותית.

החוקרים מדווחים כי הטיפול ב- Denosumab הביא להפחתת הסיכון להקרנות העצם בשיעור של 22% (P=0.026).

בנוסף, הם כותבים כי טיפול ב-9.9 חולים במשך שנה אחת ב- Denosumab, במקום ב-Zoledronic Acid, צפוי למנוע אירוע ראשון אחד הקשור בשלד. טיפול ב-10.4 חולים ב- Denosumab במשך שנה אחת ימנע אירוע יחיד, ראשון או חוזר, הקשור בשלד.

החוקרים זיהו מגמה לפיה חל עיכוב בהתקדמות הכאב והפרעה של הכאב לפעילות עם טיפול ב- Denosumab, בהשוואה לטיפול ב-Zoledronic Acid.

מההשוואה הנוכחית, שנערכה בין שני טיפולים פעילים, במקום בין טיפול פעיל ופלסבו, עולה כי ל- Denosumab ערך מוסף על-פני Zoledronic Acid, הניתנת לזיהוי עם טיפול במספר חולים מועט יחסית. משילוב התוצאות עולה כי ישנו יתרון ל- Denosumab על-פני Zoledronic Acid בחולים עם מחלת עצם גרורתית.

Ann Oncol 2012

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

לאחרונה פורסמו הנחיות חדשות ע״י האיגוד האירופאי לחקר וטיפול בהשמנה וע״י האיגוד האמריקאי לסוכרת, אשר מדייקות את הטיפול במחלת ההשמנה באופן נרחב יותר מהפחתת משקל, וזאת על סמך העדויות המחקריות שהצטברו עד תחילת 2026

תוצאות כריתת בלוטת התריס במבוגרים סקירה שיטתית ומטה־אנליזה

תוצאות כריתת בלוטת התריס במבוגרים סקירה שיטתית ומטה־אנליזה

מקור: JAMA
פרופ' יוסף אלידן
פרופ' יוסף אלידן
אין תגובות|27/05/2026

שיעור הולך וגדל של מטופלים מבוגרים (גיל ≥65 שנים) עוברים כריתת בלוטת התריס, על רקע הזדקנות האוכלוסייה. לאור תוצאות לא חד־משמעיות בספרות, חשוב להבהיר אם לפרופיל הבטיחות של הניתוח יש מאפיינים שונים בגיל המבוגר, לצורך הערכת סיכונים מיטבית וייעוץ למטופלים

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן