Leflunomide עשוי להיות יעיל בחולי דלקת פרקים עמידים למטוטרקסט (Arthritis Rheum)

על פי תוצאות מחקר חדש, טיפול Leflunomide (או arava) הנו סביל ומועיל לחלק מהחולים הרפרקטורים עם דלקת מפרקים של צעירים פוליארטיקולרית (JRA). ההשפעה המועילה של leflunomide נשמרה לטווח ארוך במרבית החולים.

leflunomide הוכח כיעיל בטיפול במבוגרים עם דלקת מפרקים, מסביר החוקר בגיליון פברואר של Arthritis & Rheumatism, אך לא היו דיווחים קודמים על היעילות בילדים.

ד”ר ארל סילברמן מטורונטו, קנדה, ושותפיו, בדקו יעילות ובטיחות לטווח ארוך של leflunomide ב-27 חולים עם JRA עם מהלך מחלה פוליארטיקולרי שלא הגיבו לחולטין או לא היו סבילים למטוטרקסט.

אחוז התגובה המקסימלי היה 52% לאחר שבוע 12 ונמשך עד שבוע 26. אחוז דומה של חולים שהשתתפו במחקר ההמשך המשיכו עם אותה תגובה לאחר 106 שבועות טיפול.

בביקור האחרון (שבוע 130), 65% מהחולים שמרו על לפחות 30% שיפור על פי הערכת הרופא, ו-59% שיפור על פי הערכת המטופל או משפחתו.

המטופלים דיווחו על 13 תופעות לוואי חמורות, אך רק 7 מהן (3 מטופלים) היו קשורות כנראה לטיפול.

פרופיל תופעות הלוואי היה דומה לזה הנראה במבוגרים עם דלקת מפרקים, הכולל עלייה בתוצאות תיפקודי כבד, כאב בטן, בחילה, נשירת שיער, כיב בפה ופריחה בעור.

החוקרים הסיקו כי ממצאי המחקר תומכים בהערכה נוספת של טיפול ב-leflunomide לדלקת מפרקים בצעירים עם מהלך פוליארטיקולרי.

Arthritis Rheum 2005;52:554-562

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

האם אנגיוגרפיה כלילית בטומוגרפיה ממוחשבת לא פולשנית (CTCA) יכולה לזהות מחלת עורקים כליליים בסיכון נמוך עד בינוני?

האם אנגיוגרפיה כלילית בטומוגרפיה ממוחשבת לא פולשנית (CTCA) יכולה לזהות מחלת עורקים כליליים בסיכון נמוך עד בינוני?

מקור: Journal of Clinical Medicine
פרופ' שחף שיבר
פרופ' שחף שיבר
אין תגובות|14/09/2025

אנגיוגרפיה כלילית באמצעות CT (CTCA) נמצאה בטוחה ויעילה להערכת מחלת עורקים כליליים (CAD) בקרב מטופלים עם הסתברות מקדימה נמוכה עד בינונית למחלה

עיכוב סלקטיבי של טירוזין קינאז 2 עם זאסוציטיניב (TAK-279) משפר תוצאות בקרב חולי דלקת מפרקים פסוריאטית פעילה – מחקר פאזה 2b  אקראי

עיכוב סלקטיבי של טירוזין קינאז 2 עם זאסוציטיניב (TAK-279) משפר תוצאות בקרב חולי דלקת מפרקים פסוריאטית פעילה – מחקר פאזה 2b אקראי

מקור: The Lancet Rheumatology
פרופ' שחף שיבר
פרופ' שחף שיבר
אין תגובות|05/08/2025

זאסוציטיניב משפר תסמיני דלקת מפרקים פסוריאטית בבטיחות גבוהה, עם שיפור מדדי ACR והפחתת נגעי עור – אפשרות טיפולית חדשה וממוקדת

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן