צריכה מוגברת של יין אדום או בירה מלווה בעליה בלחץ תוך-עיני (מתוך כנס מטעם ה-Association for Research in Vision and Ophthalmology)

צריכה מוגברת של יין אדום או בירה מלווה בלחץ תוך-עיני גבוה יותר, אך לא תוארה שכיחות גבוהה יותר של גלאוקומה, אך עולה מתוצאות מחקר חדש שהוצגו במהלך כנס מטעם ה-Association for Research in Vision and Ophthalmology.

החוקרים השלימו מחקר חתך שכלל 30,097 משתתפים שנבחרו באקראי מ-11 אתרים ברחבי קנדה ואספו נתונים אודות הרגלי צריכת אלכוהול, כולל תדירות שתיית אלכוהול וסוג האלכוהול ובחנו את מדדי לחץ תוך-עיני. המשתתפים נשאלו גם אודות אבחנה של גלאוקומה.

מבין כלל סוגי האלכוהול שנבחנו במסגרת המחקר, עליה של חמישה משקאות בשבוע בצריכה יומית של יין אדום או בירה לווה בלחץ תוך-עיני גבוה יותר. בקרב אלו ששתו אלכוהול כל יום תועדה עליה של כ-0.46 מ”מ כספית במדדי לחץ תוך-עיני.

החוקרים מדווחים כי לא זוהה קשר מובהק סטטיסטית בין צריכת יין לבן, ליקר או סוגי אלכוהול אחרים ובין הלחץ התוך-עיני. לאחר תקנון, לא זוהה קשר בין תדירות צריכת אלכוהול, סוג האלכוהול או הצריכה הכוללת של אלכוהול ובין הסיכון לגלאוקומה.

החוקרים זיהו גם אינטראקציה של מגדר עם אלכוהול כך שבקרב נשים תועדה עליה גדולה יותר בלחץ התוך-עיני על-רקע צריכת אלכוהול, בהשוואה לגברים. עוד עולה מהנתונים כי נשים התמודדו פחות טוב עם העלייה בלחץ התוך-עיני, לעומת גברים.

ממצאי המחקר מעידים כי צריכה רבה יותר של סוגי אלכוהול מסוימים מלווה בעליה בלחץ תוך-עיני, כאשר למשקאות אלכוהוליים השפעה גדולה יותר על הלחץ התוך-עיני בנשים לעומת גברים.

מתוך כנס מטעם ה-Association for Research in Vision and Ophthalmology

לידיעה ב-Healio

 

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

טיפול הורמונלי חלופי בנשים לאחר גיל המעבר (≥50) קשור להיארעות של גלאוקומה: עדויות מ־6,576 נשים בפינלנד

מקור: Acta Ophthalmol
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|21/05/2026

המחקר בחן את הקשר בין טיפול הורמונלי חלופי (HRT) בנשים לאחר גיל המעבר לבין הסיכון לפתח גלאוקומה, במיוחד מסוג POAG (גלאוקומה זווית פתוחה ראשונית)

Trabeculectomy vs Tube shuntמפחיתה סיכון לבצקת מקולרית בחולי גלאוקומה ללא סוכרת

מקור: BMJ Open Ophthalmology
ד"ר איתי חונה
ד"ר איתי חונה
אין תגובות|12/04/2026

מחקר רטרוספקטיבי רחב היקף זה מצא כי ניתוח Trabeculectomy קשור לירידה מובהקת בסיכון להתפתחות בצקת מקולרית ציסטואידית (CME) בהשוואה להשתלת Tube shunt, בקרב חולי גלאוקומה ללא סוכרת

הסיכון לגלאוקומה בחולים עם אובאיטיס אידיופתי לא־זיהומי; מחקר עוקבה רטרוספקטיבי רב־מרכזי

מקור: Am J Ophthalmol
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|11/02/2026

אובאיטיס לא־זיהומי הוא גורם משמעותי לפגיעה בראייה, וגלאוקומה משנית היא אחד הסיבוכים הקשים והבלתי הפיכים ביותר באובאיטיס. עם זאת, ההערכה המדויקת של הסיכון לגלאוקומה בחולים עם אובאיטיס אידיופתי, ללא מחלות אוטואימוניות סיסטמיות, לא נחקרה באופן נרחב עד כה

הקשר בין השמנה, תסמונת מטבולית וגלאוקומה במסגרת תוכנית המחקר All of Us של ה־NIH

מקור: Br J Ophthalmol
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|04/02/2026

גלאוקומה הינה מחלה כרונית המשמשת גורם מרכזי לעיוורון, וגורם הסיכון ההפיך היחיד הידוע עד כה הוא לחץ תוך־עיני מוגבר. הקשר בין השמנה לגלאוקומה שנוי במחלוקת, ומורכב מהגדרות שונות של השמנה וכן מהקשר האפשרי לתסמונת מטבולית

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן