ירידה בשכיחות הפרעות ראיה בחולי סוכרת (Morb Mortal Wkly Rep)

ממחקר חדש שפורסם ב-Morbidity and Mortality Weekly Report עולה כי השיעור המתוקן לגיל של הפרעות ראיה בחולי סוכרת ירד משמעותית מ-23.7% בשנת 1997 ל-16.7% בשנת 2010.

לדברי החוקרים, למרות ירידה בשיעור החולים עם הפרעות ראיה, עדיין חלה עליה חדה בהיארעות סוכרת, והמספר האבסולוטי של חולים עם הפרעות ראיה ממשיך לגדול. יתרה מזאת, הירידה באחוז חולי סוכרת שדיווחו על הפרעות ראיה לא הייתה דומה בכל תתי הקבוצות. בפרט, בשחורים עם סוכרת לא נרשמה ירידה משמעותית בשכיחות הפרעות ראיה בין שנים אלו.

מספר המבוגרים באמריקה שדיווחו על סוכרת והפרעות ראיה עלה מ-2.7 מיליון בשנת 1997 ל-3.9 מיליון בשנת 2010 (p<=0.001). הירידה בשכיחות הפרעות ראיה מתוקנת לגיל תועדה במרבית קבוצות המבוגרים עם סוכרת. בשנת 2007, שיעור נמוך יותר של גברים, נשים, לבנים, היספאנים, חולים בגיל 45 ומעלה, חולים עם רמת השכלה על-תיכונית ומעלה וחולים שאובחנו עם סוכרת לפחות שלוש שנים דיווחו על החמרה בהפרעת הראיה.

דיווח עצמי על הפרעות ראיה הוגדר כתגובה חיובית לשאלה “האם אתה סובל מבעיה בראיה גם עם משקפיים או עדשות מגע?”. החולים נשאלו באופן ספציפי אם הייתה אם פנו לאופטומטריסט או רופא עיניים בשנה האחרונה, אך לא אם נבדקו ע”י אדם שאינו מומחה לטיפול בעיניים.

מהנתונים עולה כי במהלך 1997 עד 2010, 63% מחולי הסוכרת דיווחו כי פנו למומחה לטיפול במחלות עיניים בשנה האחרונה. מומחים בתחום קובעים כי מדובר בשיעור תת-אופטימאלי וקוראים למצוא דרכים חדשות להבטיח הקפדה על בדיקות עיניים באופן שגרתי.

לדברי החוקרים, בשנים האחרונות איזון הסוכרת טוב יותר, עם ירידה בשיעור הסיבוכים. הם מציינים כי לפני 15 שנים, שיעור החולים הלא-מאוזנים היה גבוה הרבה יותר.

Morb Mortal Wkly Rep. 2011;60:1549-1553

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

השפעת אמפגליפלוזין (ג’ארדיאנס) על תוצאים כלייתיים: מטא־אנליזה ברמת המטופל

השפעת אמפגליפלוזין (ג’ארדיאנס) על תוצאים כלייתיים: מטא־אנליזה ברמת המטופל

מקור: Lancet Diabetes and Endocrinology
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|28/12/2025

החוקרים מדווחים כי אמפגליפלוזין (ג’ארדיאנס) הפחית באופן מובהק את הסיכון לפגיעה כלייתית אקוטית, להחמרת CKD ולאי־ספיקת כליות סופנית – ללא תלות ברקע הסוכרתי, נוכחות אי־ספיקת לב, דרגת האלבומינוריה או בשיעור הירידה הראשונית ב־eGFR

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן