האם משרד הבריאות נסוג מההמלצה להגביל צריכת חלב לשתי מנות יומיות בשל לחץ שהופעל ע”י מועצת החלב ? (הארץ)

“הארץ” מדווח היום כי בעקבות לחץ של מועצת החלב, משרד הבריאות נמנע מלפרסם המלצה שגובשה ע”י צוות מקצועי מטעמו להגבלת צריכה של מנות חלב לשתיים ביום.  המלצה זו באה לאחר סקירת ספרות מדעית עדכנית . במצגת שהוצגה בנושא נכתב “אין מקום להמליץ לציבור על צריכת שלוש מנות חלב ליום תוך התעלמותמהעדויות המצטברות לאורך השנים. המלצה לצריכת שתי מנות חלב ליום לא תפגע בבריאות הציבור ותאפשר חשיפה למזונות אחרים בעלי ערך תזונתי גבוה… ניתן להגיע לקבוצה המומלצת לצריכת סידן גם על ידי צריכת מזונות אחרים“.

כאמור, למרות זאת, בנוסח העדכני של ההמלצות נכתב כי “יש לצרוך מדי יום שתיים?שלוש מנות חלב או תחליפיו”.

לפי בכירים ממשה”ב שמצוטטים בכתבה ב”הארץ” ,הנסיגה מההמלצה הראשונה הייתה בשל לחץ כבד שהופעל ע”י מועצת החלב, אשר לפי הכתבה מממנת מחקרים הנעשים ע”י המשרד ואף מעסיקה חלק מהעובדים במשה”ב ואף נמצאת בקשרים הדוקים עם חלק מהרופאים הבכירים.

מועצת החלב הגיבה לכתבה ודחתה את הטענות על הפעלת לחץ על המשרד. משרד הבריאות טען בתגובה שהנוסח שצוטט בכתבה היה מתוך טיוטה לדיון ושהנוסח הסופי שפורסם היה בעקבות דיונים, ובשכל מקרה קרן המחקר של המשרד פועלת עצמאית ולמועצת החלב אין כל מעורבות בפעילותה.

לכתבה ב”הארץ”

הערת המערכת: אתם מוזמנים להיכנס לדיון בסוגיה הזו בפורום אנשי המקצוע בתחום התזונה בניהולה של ד”ר סיגל אילת אדר.

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

מחלת כבד שומני מטבולי כגורם סיכון למחלת כליה כרונית

מחלת כבד שומני מטבולי כגורם סיכון למחלת כליה כרונית

מקור: Biomedicines
ד"ר דוד טובבין
ד"ר דוד טובבין
אין תגובות|10/12/2025

לשתי המחלות מאפיינים משותפים רבים וביניהם שכיחות גבוהה, גורמי סיכון, מחלות נלוות וסיבוכים כמו השמנה, יתר לחץ דם, סכרת, דיסליפידמיה ומחלת לב וכלי דם וכן הסכנה שבהתפתחות לכדי מחלה סופנית

דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

מערכת האתר
מערכת האתר

חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism  ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

צריכת מיצים מ-100% פירות ומשקל גופם של ילדים ומבוגרים (JAMA Pediatr)

צריכת מיצים מ-100% פירות ומשקל גופם של ילדים ומבוגרים (JAMA Pediatr)

ד"ר עדי זיו
ד"ר עדי זיו

ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, מביא אנליזה וסקירה סיסטמית שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIATRICS, ששמה לה למטרה לאחד את המידע הידוע לגבי צריכת מיצים המורכבים מ-100% פירות והבנת ההשפעה של צריכה זו על משקל הגוף בילדים ומבוגרים.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן