העלייה בשימוש בצמחי מרפא בארצות הברית נעצרה (Arch Intern Med)

לפי מחקר חדש עולה, כי העלייה בשימוש בצמחי מרפא בארה”ב נעצרה. עם זאת, ההוספה שלהם למולטי-ויטמינים הסטנדרטיים מרמזת על כך, שהאמריקאים ימשיכו לצרוך אותם גם בטווח הארוך.

במחקר נערך סקר בקרב 8500 אמריקאים מבוגרים. נמצא, כי יותר אנשים צורכים צמחי מרפא או תוספי מזון ב- 2002 לעומת שלושת השנים הקודמות, אך העלייה נבעה בעיקר משימוש בלוטאין, שהיה נפוץ יותר ב- 2002 (8% ב- 2002 לעומת 0.3% ב- 1998-1999). לוטאין, המכיל תרכובת צמחית נוגדת חימצון, הוסף למולטי-ויטמינים רבים במהלך השנים האחרונות, בעיקר בגלל מחקרים שטענו, כי הוא מפחית את הסיכון למחלות עיניים הקשורות בגיל.

לפי החוקרים, במידה ולא מתחשבים בלוטאין, שיעור הצרכנים של צמחי מרפא נשאר זהה מאז 1998 ועד 2002, והוא עומד על כ- 14%.

לדעת החוקרים, הכנסת הלוטאין לתוך המולטי-ויטמינים היא לא דבר טוב או דבר רע. אין עדויות לפיהן לוטאין גורם לנזק, אך רצוי שמשתמשי המולטי-ויטמינים יהיו מודעים לכך שהם צורכים אותו.

בנוסף ללוטאין, גם נוגד החימצון ליקופן מוסף עתה למולטי-וטמינים שונים. הוספה של צמחי מרפא אלו למולטי-ויטמינים מראה על מגמה חדשה שיווק המולטי-ויטמינים כאמצעי טיפולי ולא רק כממלאים של חוסרים שונים.

בניגוד ללוטאין וליקופן שהפכו יותר פופולריים, ישנם צמחים שונים שהשימוש בהם ירד. השימוש בצמחים כמו ג’ינסנג ושום פחת ב- 2002, לפחות בקבוצות גיל מסויימות.

החוקרים מסבירים כי העלייה והירידה בשימוש בצמחים שונים היא דבר צפוי. המשתמשים לוקחים את הצמחים על דעת עצמם, משתמשים בהם תקופה מסויימת, וממשיכים הלאה לצמחים אחרים.

Arch Intern Med 2005;165:281-286.

לידיעה המלאה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

מחלת כבד שומני מטבולי כגורם סיכון למחלת כליה כרונית

מחלת כבד שומני מטבולי כגורם סיכון למחלת כליה כרונית

מקור: Biomedicines
ד"ר דוד טובבין
ד"ר דוד טובבין
אין תגובות|10/12/2025

לשתי המחלות מאפיינים משותפים רבים וביניהם שכיחות גבוהה, גורמי סיכון, מחלות נלוות וסיבוכים כמו השמנה, יתר לחץ דם, סכרת, דיסליפידמיה ומחלת לב וכלי דם וכן הסכנה שבהתפתחות לכדי מחלה סופנית

דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

מערכת האתר
מערכת האתר

חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism  ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

צריכת מיצים מ-100% פירות ומשקל גופם של ילדים ומבוגרים (JAMA Pediatr)

צריכת מיצים מ-100% פירות ומשקל גופם של ילדים ומבוגרים (JAMA Pediatr)

ד"ר עדי זיו
ד"ר עדי זיו

ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, מביא אנליזה וסקירה סיסטמית שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIATRICS, ששמה לה למטרה לאחד את המידע הידוע לגבי צריכת מיצים המורכבים מ-100% פירות והבנת ההשפעה של צריכה זו על משקל הגוף בילדים ומבוגרים.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן