פרופ’ חיים בלמקר נבחר לנשיא הבא של האיגוד הבינלאומי לנוירופסיכופרמקולוגיה

איגוד יוקרתי  מהחשובים בתחום, המונה כ- 1000  חברים  מ-57  מדינות. כשליש מחברי הארגון הם פסיכיאטרים, שליש נוסף הם מדענים החוקרים במעבדה השפעות של תרופות הפועלות על מערכת העצבים והמוח, והשליש הנותר הם פסיכולוגים העוסקים במחקר. קבלה כחבר באיגוד מותנית בהוכחת הישגים בתחום. האיגוד מקדם פיתוח תרופות חדשות לטיפול בהפרעות נפשיות ורגשיות ועוסק בהערכה מדעית של טיפולים קיימים להפרעות אלו. הארגון משתף פעולה עם תעשיית התרופות אך גם מבקר את חברות התרופות על-פי הנדרש. הארגון נועץ בארגון הבריאות העולמי באשר להצבת מטרות ואמות מידה לטיפול תרופתי בהפרעות נפשיות רגשיות והתנהגותיות.

בישראל חברים כיום בארגון 16 מדענים. אחת לשנתיים מארגן הארגון כנס בינלאומי באתרים שונים בעולם בו לוקחים חלק 5,000 עד 10,000 משתתפים. הכנס נערך לאחרונה בישראל ב- 1982. פרופ’ בלמקר מתכנן להזמין את הכנס להיערך בירושלים ב- 2012, שנת תום כהונתו.

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

מניעה שניונית לאחר שבץ מוחי איסכמי

מניעה שניונית לאחר שבץ מוחי איסכמי

מקור: NEJM
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|01/09/2026

המאמר סוקר את העדכונים האחרונים ואת הגישות הטיפוליות המוכחות למניעת אירוע מוחי חוזר אצל מטופלים שכבר חוו שבץ איסכמי או אירוע מוחי חולף (TIA)

יעילות ובטיחות קיוּוִיוִיק Daridorexant (QUVIVIQ) לטיפול באינסומניה

יעילות ובטיחות קיוּוִיוִיק Daridorexant (QUVIVIQ) לטיפול באינסומניה

מקור: Lancet Neurology
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|25/08/2026

אינסומניה כרונית היא הפרעה שכיחה הפוגעת לא רק במשך ובאיכות השינה, אלא גם בתפקוד היומי, בערנות, בריכוז ובאיכות החיים. למרות זמינותם של טיפולים ותיקים, קיים צורך בפתרונות המסייעים לשפר את השינה בלי לפגוע בתפקוד ביום שלאחר מכן ובלי לגרום להתמכרות

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן