תערוכת ”זוויות”: עבודות צילום של ילדים המאושפזים במרכז שניידר לרפואת ילדים

עבודות צילום של ילדים המאושפזים במרכז שניידר לרפואת ילדים, מקבוצת שירותי בריאות כללית, יוצגו בתערוכת “זוויות” אשר תיפתח בחסות בנק דיסקונט ב- 19 בספטמבר, באכסדרת המשכן לאמנויות הבמה – בית האופרה, תל-אביב. התערוכה תהיה פתוחה עד ה25 בספטמבר, כל יום בין השעות 10:00-19:00.

“זוויות” הוא שמו של הפרויקט השנתי, הרביעי במספר, של המרכז החינוכי במרכז שניידר. הפרויקט עסק השנה באמנות הצילום – כלי המעניק הזדמנות לגלות זוויות שונות בעולמם של הילדים המאושפזים.

לדברי משכית שוחט, מנהלת המרכז החינוכי במרכז שניידר לרפואת ילדים: “הצילום הינו כלי הבעתי ייחודי, לא מאיים ויצירתי, המעודד מפגש ודיאלוג בין המציאות הפנימית של הילד לבין המציאות בה הוא חי. דרך עדשת המצלמה יכלו הילדים להתבונן, לחקור ולגלות את סביבתם ואת עצמם בתוכה הן בהגיעם והן ממרחק הזמן והכאב. הפרויקט אפשר לילדים ללמוד ולהכיר מקרוב כלי טכנולוגי מתקדם ובה בעת לגלות דברים חדשים על עצמם ויכולתם”.

במרכז שניידר פועל מערך חינוכי מטעם משרד החינוך, מחוז מרכז – 25 מורות לחינוך מיוחד ותרפיסטיות – המסייע לילדים המאושפזים בתחומים רבים ביניהם פעילות אומנותית ענפה באיכויות גבוהות מאד. במסגרת עשייה זו, יוצרים הילדים מדי שנה עבודות אמנות מרשימות וייחודיות אשר מהוות בסיס ללוח שנה ולתערוכה.

פרויקט “זוויות” מתקיים כבעבר בחסות בנק דיסקונט וקבוצת הידידות של מרכז שניידר, והשנה גם באדיבות האופרה הישראלית תל-אביב – יפו.  לוח השנה של מרכז שניידר, מעוטר בעבודות הצילום של הילדים, מופק בשלוש שפות ומציין את החגים והמועדים של שלושת הדתות.

לוח השנה יימכר ב- 15 שקלים, כל ההכנסות הם קודש להמשך הפרויקטים הייחודים של ילדי מרכז שניידר.

לרכישה : 9253742 03

לפרטים נוספים ניתן לפנות לריבה שקד, דוברת מרכז שניידר.

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

סקירה קלינית מקצועית: החייאת פגים מאוחרים בחמצן לעומת אוויר (מחקר AIROPLANE)

סקירה קלינית מקצועית: החייאת פגים מאוחרים בחמצן לעומת אוויר (מחקר AIROPLANE)

מקור: JAMA
ד"ר ברנרד ברזילי
ד"ר ברנרד ברזילי
אין תגובות|05/11/2026

פגים מאוחרים (שבועות 32 עד 36 להריון) (Late preterms) הם כ־85% מכלל לידות הפגים בעולם, אך רמת הראיות לגבי תמיכה נשימתית ראשונית בקבוצה זו מוגבלת מאוד בהשוואה לפגים קיצוניים (<32 שבועות) או יילודים שנולדו במועד

מחקר DROPROP: טיפות עיניים דקסמתזון למניעת החמרה של רטינופתיה של פגות (ROP) הדורשת טיפול

מחקר DROPROP: טיפות עיניים דקסמתזון למניעת החמרה של רטינופתיה של פגות (ROP) הדורשת טיפול

מקור: JAMA Pediatrics
ד"ר ברנרד ברזילי
ד"ר ברנרד ברזילי
אין תגובות|23/08/2026

רטינופתיה של פגות (ROP) מסוג 1 היא מחלה חמורה המחייבת טיפול פולשני, כגון טיפול בלייזר (Laser photocoagulation)  או הזרקות תוך־עיניות של נוגדי שגשוג כלי דם (Anti-VEGF)

הנחיות מיגון מורחבות לעומת היגיינת ידיים בלבד ואלח דם ביילודים ביחידות לטיפול נמרץ: מחקר ה־BALTIC

הנחיות מיגון מורחבות לעומת היגיינת ידיים בלבד ואלח דם ביילודים ביחידות לטיפול נמרץ: מחקר ה־BALTIC

מקור: JAMA Network Open
ד"ר ברנרד ברזילי
ד"ר ברנרד ברזילי
אין תגובות|16/08/2026

מאמר זה, שפורסם בכתב העת בעל האימפקט הגבוה JAMA Network Open, משמש ראיה בדרגה 1 (Level 1 Evidence) ומציע בסיס מדעי מוצק לבחינה מחדש של פרוטוקולי בקרת זיהומים (IPC) מסורתיים. הוא מגשר על הפער שבין דרישות רגולטוריות היסטוריות לבין פרקטיקה קלינית מודרנית מבוססת ראיות

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן