לראשונה בישראל: בית החולים איכילוב נגיש בצורה מלאה לקהילת החירשים (הודעת איכילוב)

הודעת איכילוב

לאחר שלושה חודשים של פיילוט מוצלח, גיוס משאבים ופיתוח טכנולוגי, גאה להודיע בית החולים איכילוב, לקראת יום הנגישות הבינלאומי שיחול ב-19.5.22, על היותו הראשון בישראל שמונגש לקהילת החירשים בצורה מלאה!.

ההנגשה מתבצעת באמצעות אפליקצית Sign-Now דרכה המטופל יוכל בעודו בבית החולים לעלות באמצעות לינק מול מתורגמן שינגיש עבור המטופל החירש את השירות והטיפול הרפואי. על הפיתוח האפליקציה אמון הסטארט אפ החברתי Sign-Now בהובלתו של תומר לוי והשירות והינו כמובן ללא תשלום.

הפרויקט הוא ביוזמת שבי שמלו, סמנכ”ל משאבי אנוש של בית החולים, ובעצמו בן לשני הורים חרשים. ?אני מתרגש וחש גאווה גדולה שהמוסד בו עובד מוביל תהליך ערכי וחשוב שכזה למתן טיפול שיוויוני לכלל אזרחי מדינת ישראל ובעבורי באופן אישי לסגור מעגל עבורי הוריי וחבריהם לקהילה?.

משרד הבריאות בוחן לשלב ולהטמיע טכנולוגיה זו בשאר בתי החולים ממש בימים אלו ובמקביל משרד החוץ קיבל את אישורנו לבקשתו להציג זאת למוסדות בחו”ל.

לסרטון הסבר והדגמה

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

חיזוי התפתחות שפה בילדים לאחר השתלת שבלול באמצעות AI

חיזוי התפתחות שפה בילדים לאחר השתלת שבלול באמצעות AI

מקור: JAMA Otolaryngology–Head & Neck Surgery
פרופ' יוסף אלידן
פרופ' יוסף אלידן
אין תגובות|11/01/2026

אפילו ששתל שבלול הוא הטיפול היעיל ביותר לחירשות עמוקה בילדים, קיים שוני רב בתוצאות השפתיות. המחקר נועד לבדוק אם מודל בינה מלאכותית (Deep Learning) יכול לנבא את ההצלחה השפתית על בסיס הדמיה טרום־ניתוחית.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן