יתרונות תכנית שיקום מקיפה מותאמת אישית בנשים עם אוסטיאוארתריטיס של הברך (Menopause)

תכנית שיקום מקיפה ומותאמת אישית (Individualized Comprehensive Rehabilitation) בת שמונה שבועות הובילה לשיפור תפקודית, יכולת גופנית ומצב בריאותי, בהשוואה לתכנית אימונים במים בנשים עם אוסטיאוארתריטיס כרונית של הברכיים.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את ההשפעות בטווח הקצר ובטווח הבינוני של תכנית שיקום מקיפה ופרטנית בנשים עם אוסטיאוארתריטיס כרוני של הברך, כולל הערכת תפקודיות, יכולת גופנית ותחושת בריאות.

המחקר כלל נשים עם אוסטיאוארתריטיס של הברך אשר חולקו באקראי לקבוצת אימון במים או לקבוצת תכנית שיקום מקיפה ופרטנית. התוצאים העיקריים שנבחנו כללו את היכולת התפקודית כפי שנקבע לפי מדד Western Ontario and McMaster Universities Osteoarthritis Index, מצב גופני כפי שנקבע לפי מבחן Timed Up and Go ומבחן Stair Climbing Test, ותפישת מצב רפואי כפי שנקבע לפי שאלון European Quality of ife-4 Dimension. המשתתפות השלימו הערכה לאחר הטיפול ולאחר שלושה חודשים.

מדגם המחקר כלל 40 משתתפות. לאחר הטיפול, לא תועדו הבדלים משמעותיים בין הקבוצות. בביקורת לאחר שלושה חודשים תועדו הבדלים משמעותיים בין הקבוצות במצב התפקודי, כולל נוקשות (p=0.049) ותפקוד (p=0.005), כמו גם ביכולת הגופנית לפי מבחן Timed Up and Go (P=0.031) ומבחן Stair Climbing Test (p=0.046) לטובת תכנית שיקום מקיפה ומותאמת אישית.

ממצאי המחקר תומכים ביתרונות תכנית שיקום מקיפה ומותאמת אישית בנשים עם אוסטיאוארתריטיס כרונית של הברך.

Menopause, June 2022

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

מאמר סקירה: הערכה וטיפול של כאב ברכיים (JAMA) – ד”ר אבי פנסקי, עורך מדור אורתופדיה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|07/12/2023

כאבים בברכיים מהווים תלונה שכיחה מאד באוכלוסייה. מעריכים כי 23% מהאנשים מעבר לגיל 40 שנה לוקים באוטיאוארטריטיס (OA) של הברך, 25% לוקים בכאב פטלופמוראלי (PFP) וכ 12% בקרע במניסקוס. ד”ר אבי פנסקי, עורך מדור אורתופדיה, סוקר את המאמר ומביא הערות מנסיונו בקליניקה – ובשטח

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן