ההשפעה של אנטרסטו על מקטע הפליטה של חדר שמאל ועל התוויה להשתלת ICD (מתוך Eur J Clin Pharmacol)

במאמר שפורסם בכתב העת European Journal of Clinical Pharmacology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי טיפול ב-Sacubitril/Valsartan (אנטרסטו) הוביל לשיפור תפקוד סיסטולי בחולים עם אי-ספיקת לב ומקטע פליטה ירוד של חדר שמאל, בעיקר הודות לנסיגה ברימודלינג של חדר שמאל. שיפור במקטע הפליטה לאחר שישה חודשי טיפול עשוי לסייע במניעת השתלת ICD (Implantable Cardioverter Defibrillator) בקרוב לרבע מהחולים.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הטיפול באנטרסטו מלווה בנסיגה חיובית ברימדולינג חדר שמאל בחולים עם אי-ספיקת לב ומקטע פליטה ירוד של חדר שמאל. באוכלוסיית חולים זו תתכן תועלת גם להשתלת ICD כחלק ממניעה ראשונית של מחלות לב. מטרתם כעת הייתה לבחון את השיפור במקטע הפליטה לאחר שישה חודשי טיפול באנטרסטו ולבחון אם בעקבות הטיפול התרופתי לא הייתה עוד התוויה להשתלת ICD.

המחקר הפרוספקטיבי, רב-מרכזי, כלל חולים עם אי-ספיקת לב ומקטע פליטה ירוד של חדר שמאל (עד 35%), בהם הייתה התוויה להשתלת ICD כחלק ממניעה ראשונית של מחלות לב. כל המשתתפים החלו טיפול באנטרסטו.

מדגם המחקר כלל 230 חולים (73.9% גברים, גיל ממוצע של 64.3 שנים). לאחר שישה חודשי טיפול נרשמה ירידה בנפחים בחדר שמאל בסוף סיסטולה ובסוף דיאסטולה ועליה במקטע הפליטה של חדר שמאל מ-28.3% ל-32.2% (p<0.001). לאחר שישה חודשים, החוקרים מצאו כי בחולים עם קרדיומיופתיה שאינה על-רקע איסכמי ובחולים עם מינון אנטרסטו סופי של מעל 24/26 מ”ג, פעמיים ביום, תועד סיכוי גבוה יותר לעליה אבסולוטית של מעל 5% במקטע הפליטה של חדר שמאל.

מהנתונים עולה עוד ב-5.3% מהחולים תועדה הפרעת קצב לב במהלך ששת החודשים הראשונים לאחר התחלת הטיפול באנטרסטו.

החוקרים מציינים כי למרות התוצאות המבטיחות, הסיכון למוות לבבי פתאומי באוכלוסיה זו לא נבחן באופן מעמיק ויש להתייחס לממצאים אלו ככאלו התומכים בהיפותזה בלבד.

Eur J Clin Pharmacol. 2021 Jul 19.

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

שכיחות ומשמעות פרוגנוסטית של פגיעה או אוטם מיוקרדיאלי סביב ניתוחים לא־לבביים גדולים בקשישים

שכיחות ומשמעות פרוגנוסטית של פגיעה או אוטם מיוקרדיאלי סביב ניתוחים לא־לבביים גדולים בקשישים

מקור: Age and Ageing
פרופ' אלי מזרחי
פרופ' אלי מזרחי
אין תגובות|18/05/2026

מחקר רב־מרכזי חדש שבחן את השכיחות ואת המשמעות הקלינית של פגיעה או אוטם מיוקרדיאלי סביב ניתוחים לא־לבבי  (Perioperative Myocardial Injury/Infarction  – PMI) בקרב מטופלים מבוגרים העוברים ניתוחים גדולים

הערך של קריטריוני EEG ממאירים ספורים לעומת מרובים להפחתת חוסר הוודאות הפרוגנוסטי במטופלים השרויים בתרדמת לאחר דום לב

הערך של קריטריוני EEG ממאירים ספורים לעומת מרובים להפחתת חוסר הוודאות הפרוגנוסטי במטופלים השרויים בתרדמת לאחר דום לב

מקור: Neurology
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|13/05/2026

מחקר זה נועד לבחון אם נוכחות של כמה קריטריונים ממאירים במקביל משפרת את הדיוק בניבוי תוצאות נוירולוגיות גרועות ומפחיתה את חוסר הוודאות

השפעת אמפגליפלוזין (ג’ארדיאנס) על מנגנוני אריתרופואיזיס וניוד ברזל בחולי אי־ספיקת לב

השפעת אמפגליפלוזין (ג’ארדיאנס) על מנגנוני אריתרופואיזיס וניוד ברזל בחולי אי־ספיקת לב

מקור: Journal of the American College of Cardiology
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|24/11/2025

החוקרים מדווחים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים עם אי־ספיקת לב טיפול באמפגליפלוזין (ג’ארדיאנס) מפעיל באופן משמעותי את ציר האריתרופואזיס, מפחית דלקת ומוביליזציה של ברזל, משפר אנמיה ומסייע לתפקוד הלב אפילו בחולים עם חסר ברזל או עם תפקוד כלייתי ירוד

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן