החלפת מסתם אורטלי בצנתור (TAVI ) עדיפה על ניתוח בחולים סוכרתיים (J Am Coll Cardiol)

בחולי סוכרת עם היצרות של המסתם האאורטלי לאחר TAVI (Transcatheter Aortic Valve Implantation) תועד סיכון נמוך יותר לתמותה וכשל כלייתי במהלך השנה הראשונה לאחר הטיפול, בהשוואה לחולים לאחר התערבות ניתוחית להחלפת המסתם.

החוקרים ערכו ניתוח פוסט-הוק של נתוני מחקר PARTNER (Placement of Aortic Transcatheter Valve), שכלל 657 חולים, מהם 275 חולי סוכרת. מבין החולים הסוכרתיים, 145 עברו TAVI ו-130 עברו החלפת מסתם בניתוח.

החוקרים מסבירים כי סוכרת מעלה את הסיכון לתחלואה ותמותה בכל סוגי מחלות לב וכלי דם, ובחולים עם היצרות המסתם האאורטלי מלווה בסיכון מוגבר לרימודלינג היפרטרופי, החמרה בתפקוד החדר השמאלי והחמרת תסמיני אי-ספיקת לב. סוכרת מלווה גם בעליה בשיעורי התחלואה והתמותה לאחר התערבויות ניתוחיות להחלפת המסתם האאורטלי. הסיבות לסיכון המוגבר אינן מובנות במלואן, אם כי דלקת, עקה חמצונית ונזק עקב רה-פרפוזיה עשויים כולם לשחק תפקיד חשוב.

החוקרים שיערו כי TAVI הינה אפשרות פחות טראומטית לטיפול בחולי סוכרת, מאחר וניתוח עשוי להוביל להיארעות מוגברת של תגובה דלקתית סיסטמית, בהשוואה ל-TAVI. בהתאם לכך, מבדיקות דם שנערכו 24 שעות לאחר ההתערבות במסגרת מחקר PARTNER זוהו רמות גבוהות יותר של תאים לבנים בחולי סוכרת לאחר ניתוח, בהשוואה להחלפת מסתם בצנתור.

החוקרים מדווחים כי שיעורי התמותה לאחר שנה אחת עמדו על 18% בקבוצת החולים לאחר TAVI ועל 27.4% בחולים לאחר התערבות ניתוחית (יחס סיכון של 0.60, p=0.04). שיעור מקרי אי-ספיקת כליות שדרשו דיאליזה במשך למעלה משלושים ימים היה נמוך יותר בחולים לאחר TAVI (0% לעומת 6.1%, p=0.003). היארעות אירועים מוחיים במהלך השנה הראשונה הייתה דומה בשתי הקבוצות (3.5%). החוקרים כותבים כי ממצאי המחקר היו עקביים בחולים שעברו TAVI בגישה פמוראלי או אפיקאלית.

בעוד של-TAVI הייתה עדיפות בשנה הראשונה לאחר ההתערבות, ההבדל בשיעורי התמותה לא נותר עוד לאחר שנתיים. ייתכן כי הסיבה לכך הינה מחלות הרקע של החולים, או ההשפעה ארוכת הטווח של TAVI, המלווה באי-ספיקה של המסתם האאורטלי וזוהי אחת השאלות אותן יש לבחון במחקרים עתידיים.

זהו המחקר הראשון המדווח על שיפור התוצאות עם TAVI בהשוואה לטיפול ניתוחי בחולים עם היצרות חמורה של המסתם האאורטלי בחולי סוכרת בסיכון-גבוה, ונראה כי ישנה עדיפות להחלפת מסתם בצנתור.

J Am Coll Cardiol 2013

לידיעה ב-MedPage Today

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

האם יש לקצר את משך הטיפול ב-DAPT לאחר התערבות כלילית במבוגרים מעל גיל 65?  (JAMA NETWORK OPEN)

האם יש לקצר את משך הטיפול ב-DAPT לאחר התערבות כלילית במבוגרים מעל גיל 65?  (JAMA NETWORK OPEN)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/11/2024

האזינו כעת למגזין הג’ורנאל קלאב המשולב מס’ 5: ממחקר שפורסם ב- JAMA Network Open עולה כי טיפול נוגד טסיות כפול (DAPT) קצר יותר, של חודש או 3 חודשים, קשור לסיכון נמוך יותר לדימום בלא הגברת הסיכון לאירועים קרדיווסקולריים משמעותיים או לאירועים קליניים שליליים (NACE) במבוגרים מעל גיל 65 לאחר התערבות כלילית מלעורית.

הטיפול בחולים עם מחלת כלי דם כרונית (JAMA)

הטיפול בחולים עם מחלת כלי דם כרונית (JAMA)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|06/10/2024

מגזין הג’ורנאל קלאב המשולב מס’ 4:  מאמר שפורסם ב-JAMA מעדכן באשר להנחיות שפורסמו בכתב העת של ה-American Heart Association הכוללות מגוון היבטים בטיפול, כולל אבחון, החלטות לגבי ביצוע התערבות פולשנית לרה-וסקולריזציה, ייעוץ לשינוי אורח חיים, וטיפול תרופתי אופטימלי.

ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|01/09/2024

מגזין הג’ורנאל קלאב המשולב מס’ 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

קוצבי לב ודפיברילטורים מושתלים (NEJM, CME)

קוצבי לב ודפיברילטורים מושתלים (NEJM, CME)

מערכת האתר
מערכת האתר
2 תגובות|01/04/2024

קוצבי לב ודפיברילטורים מושתלים – Cardiac Implantable Electronic Devices – נמצאים בחזית הטיפול בהפרעות בקצב הלב, וכוללים קוצבים לחולים עם ברדיקרדיה, קוצבי לב דו-חדריים ודפיברילטורים מושתלים. בארצות הברית, מושתלים יותר מ-400,000 קוצבי לב ודפיברילטורים לחולי לב, נתון שמדגיש את תפקידם המרכזי בקרדיולוגיה העכשווית. סקירה זו מה-NEW ENGLAND JOURNAL OF MEDICINE מתמקדת ומדגישה בַּחידושים במכשירים אלו.

בריאות המערכת הקרדיווסקולרית של האם לאחר לידה (JAMA, CME)

בריאות המערכת הקרדיווסקולרית של האם לאחר לידה (JAMA, CME)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|29/02/2024

שיעורי תמותת האימהות בארה”ב זינקו והגיעו ל-1205 מקרי מוות בשנת 2021, נתון המצריך מענה דחוף וממוקד. הפערים בין קבוצות אתניות מדגישים את הצורך לטפל בבעיה זו בהקדם. כ-80% ממקרי המוות של יולדות אלה ניתנים למניעה, כאשר חלק משמעותי מהם מתרחש בתקופה שלאחר הלידה, דבר ההופך תקופה זו לתקופה חשובה ומרכזית לניטור ולשיפור בריאות האם. מאמר זה, שפורסם ב-JAMA, מתעמק באופן מקיף בהערכה של בריאות הלב וכלי הדם (CVH), ובמכשולים המערכתיים שקיימים בטיפול באישה בתקופה שלאחר הלידה.

אבחון וניהול מחלות של אבי העורקים (מתוך ה-JAMA)

אבחון וניהול מחלות של אבי העורקים (מתוך ה-JAMA)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|15/02/2024

שיעור התמותה בקרב מטופלים עם דיסקציה מסוג A של אבי העורקים, כלומר דיסקציה בשורש אבי העורקים ובאבי העורקים העולה, עומד על כ-57% אם לא עוברים ניתוח חירום ועד 25% בחולים שעוברים ניתוח חירום.
במאמר זה מובאת סקירה של הנחיות הקולג’ האמריקני לקרדיולוגיה ואיגוד הלב האמריקני המתייחסות לדיסקציה של אבי העורקים החזי והבטני, למחלות גנטיות של אבי העורקים, למחלת כלי דם פריפריים, לבעיות הקשורות למסתם אאורטלי דו צניפי ולתסמונת טרנר. ההמלצות, שפורסמו ב-JAMA, נוגעות למפרצות המערבות את שורש אבי העורקים ו/או אבי העורקים העולה.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן