היעילות והבטיחות של תומכן Resolute (מתוך כנס ה-American College of Cardiology)

משני מחקרים חדשים שבחנו את היעילות של תומכן מצופה Zotarolimus, Resolute של חברת מדטרוניק, עולה כי התומכן החדש עשוי להפחית משמעותית את שיעורי ההיצרות החוזרת ואת שיעורי אוטם לבבי, תמותה ותרומבוזיס של התומכן במשך הזמן. הממצאים הוצגו בכנס של American College of Cardiology.

ממחקר RESOLUTE US עולים שיעורים נמוכים יותר של היצרות חוזרת לאחר שנה אחת, בהשוואה לביקורות היסטוריות ממחקרים שבחנו את התומכן הקודם, Endeavor. כמו כן, המחקר האירופאי RESOLUTE “all-comers” (AC), הדגים גם הוא יעילות ממושכת ושיעור נמוך של תופעות לוואי.

תומכן Resolute מבוסס על אותו בסיס תומכן וציפוי תרופה כמו Endeavor, אך עם פולימר שונה, המאפשר שחרור מבוקר יותר של Zotarolimus.

RESOLUTE US

מדגם המחקר כלל 1402 משתתפים, כולם טופלו בתומכן Resolute ב-116 מרכזים בארצות הברית, ונערכה השוואה של התוצאות לאחר שנה אחת אל מול ביקורות היסטוריות.

שיעור יעד הסיום העיקרי, TLF ( Target Lesion Failure) בניתוח העיקרי של ממצאי המחקר עמד על 3.7% לאחר שנה אחת, בהשוואה ל-6.5% בביקורות היסטוריות, הבדל שענה על הקריטריון של העדר-נחיתות. שיעור אירוע תמותה לבבית, אוטם לבי באתר המטרה ורה-וסקולריזציה חוזרת של כלי הדם המעורב היו נמוכים . שיעור מקרי TLF עמד על 4.7% ותואר מקרה אחד ודאי ומקרה אחד חשוד לתרומבוזיס של התומכן במחקר RESOULUTE US לאחר שנה אחת (0.1%).

RESOLUTE AC

מדגם המחקר כלל 2300 חולים שחולקו לטיפול ב-Resolute או תומכן מצופה-Everolimus, Xience.  לאחר שנתיים, שיעור התוצאות הנוגעות למטופל או התוצאות הנוגעות לתומכן לא היו שונים בין הקבוצות, וכך גם שיעור אירועים קליניים מג’וריים.

עם זאת, תועד הבדל בשיעורי תרומבוזיס של התומכן לאחר שנה אחת, שעמד על 1.7% עם Resolute לעומת 0.7% עם Xience. עם זאת, בין שנה ושנתיים לאחר מכן, לא תועד הבדל בין שיעורי תרומבוזיס של התומכן, 0.3%, עם שיעור כולל של 1.9% בקבוצת המטופלים ב-Resolute לעומת 1.0% בקבוצת Xience (p=0.077).

משני המחקרים עולה כי דרושים מחקרים נוספים בנושא, עם מדגם חולים גדול דיו, בכדי להבין היטב את הנושא.

מתוך כנס ה-American College of Cardiology

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

שכיחות ומשמעות פרוגנוסטית של פגיעה או אוטם מיוקרדיאלי סביב ניתוחים לא־לבביים גדולים בקשישים

שכיחות ומשמעות פרוגנוסטית של פגיעה או אוטם מיוקרדיאלי סביב ניתוחים לא־לבביים גדולים בקשישים

מקור: Age and Ageing
פרופ' אלי מזרחי
פרופ' אלי מזרחי
אין תגובות|18/05/2026

מחקר רב־מרכזי חדש שבחן את השכיחות ואת המשמעות הקלינית של פגיעה או אוטם מיוקרדיאלי סביב ניתוחים לא־לבבי  (Perioperative Myocardial Injury/Infarction  – PMI) בקרב מטופלים מבוגרים העוברים ניתוחים גדולים

הערך של קריטריוני EEG ממאירים ספורים לעומת מרובים להפחתת חוסר הוודאות הפרוגנוסטי במטופלים השרויים בתרדמת לאחר דום לב

הערך של קריטריוני EEG ממאירים ספורים לעומת מרובים להפחתת חוסר הוודאות הפרוגנוסטי במטופלים השרויים בתרדמת לאחר דום לב

מקור: Neurology
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|13/05/2026

מחקר זה נועד לבחון אם נוכחות של כמה קריטריונים ממאירים במקביל משפרת את הדיוק בניבוי תוצאות נוירולוגיות גרועות ומפחיתה את חוסר הוודאות

השפעת אמפגליפלוזין (ג’ארדיאנס) על מנגנוני אריתרופואיזיס וניוד ברזל בחולי אי־ספיקת לב

השפעת אמפגליפלוזין (ג’ארדיאנס) על מנגנוני אריתרופואיזיס וניוד ברזל בחולי אי־ספיקת לב

מקור: Journal of the American College of Cardiology
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|24/11/2025

החוקרים מדווחים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים עם אי־ספיקת לב טיפול באמפגליפלוזין (ג’ארדיאנס) מפעיל באופן משמעותי את ציר האריתרופואזיס, מפחית דלקת ומוביליזציה של ברזל, משפר אנמיה ומסייע לתפקוד הלב אפילו בחולים עם חסר ברזל או עם תפקוד כלייתי ירוד

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן