הבטיחות והיעילות של משטר בזאל-פלוס בשימוש באפידרה בקשישים בסיכון גבוה למחלות לב וכלי דם וסוכרת מסוג 2 (מתוך Rev Clin Esp)


מדווחים חוקרים על נתונים מהם עולה כי השימוש באפידרה (אינסולין פרנדיאלי) לפני הארוחה העיקרית בשילוב עם אינסולין גלרג’ין (אינסולין בזאלי), בחולי סוכרת סוג 2, בגילאי 65 שנים עם סיכון קרדיווסקולארי גבוהה, הוביל לשיפור משמעותית באיזון הגליקמי וסיכון נמוך להיפוגליקמיה חמורה.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הבטיחות והיעילות של משטר אינסולין בזאל-פלוס, עם מתן Insulin Glargine (כאינסולין בזאלי) ו-אפידרה (כאינסולין פרנדיאלי) עם הארוחה העיקרית בקשישים עם סוכרת מסוג 2 וסיכון גבוה למחלות לב וכלי דם.

מדובר במחקר תצפיתי, רטרוספקטיבי, שכלל 21 מרכזי רפואה פנימית בספרד. המחקר כלל חולים בגילאי 65 שנים ומעלה, עם סוכרת מסוג 2, תחת טיפול במשטר בזאל-פלוס לאורך 4-12 חודשים טרם ההכללה במחקר ואבחנה של מחלות לב וכלי דם או כאלו שהיו בסיכון גבוה למחלות לב וכלי דם. התוצא העיקרי היה השינוי בריכוז המוגלובין מסוכרר מהתחלת טיפול ב-אפידרה עד לגיוס למחקר.

מדגם המחקר כלל 198 חולים (גיל ממוצע של 74 שנים, 52% גברים). לאחר לפחות ארבעה חודשי טיפול במשטר בזאל-פלוס, שהחל עם תוספת אפידרה, הירידה הממוצעת בריכוז המוגלובין מסוכרר הייתה 1.32% (7.7% לעומת 9% בזמן תחילת הטיפול, p<0.001) וקרוב ל-24% מהחולים השיגו את יעד ריכוז המוגלובין מסוכרר בטווח 7.5-8.0%. יתרה מזאת, רמות הסוכר בדם בצום ירדו משמעותית (190.6 מ”ג/ד”ל לעומת 138.9 מ”ג/ד”ל, p<0.001).

עוד מדווחים החוקרים כי ב-35 חולים (17.7%) תועדה היפוגליקמיה כלשהי במהלך המחקר וכן זוהו שני מקרים (1.01%) של היפוגליקמיה חמורה.

החוקרים מסכמים וכותבים כי תוצאות המחקר מעידים כי גישת טיפול בזאל-פלוס, עם Insulin glargine כאינסולין בזאלי ו-אפידרה כאינסולין פרנדיאלי בארוחה העיקרית, עשויה להביא לשיפור משמעותי באיזון רמות הסוכר בדם בחולים בגילאי 65 שנים ומעלה, עם סוכרת מסוג 2 וסיכון גבוה למחלות לב וכלי דם. יתרה מזאת, גישה זו מלווה בסיכון נמוך לאירועי היפוגליקמיה חמורים.

Rev Clin Esp. 2017; 217 (4):201-206

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

השפעת אמפגליפלוזין (ג’ארדיאנס) על תוצאים כלייתיים: מטא־אנליזה ברמת המטופל

השפעת אמפגליפלוזין (ג’ארדיאנס) על תוצאים כלייתיים: מטא־אנליזה ברמת המטופל

מקור: Lancet Diabetes and Endocrinology
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|28/12/2025

החוקרים מדווחים כי אמפגליפלוזין (ג’ארדיאנס) הפחית באופן מובהק את הסיכון לפגיעה כלייתית אקוטית, להחמרת CKD ולאי־ספיקת כליות סופנית – ללא תלות ברקע הסוכרתי, נוכחות אי־ספיקת לב, דרגת האלבומינוריה או בשיעור הירידה הראשונית ב־eGFR

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן