הוספת סטרואידים לטיפול ב- Guillain-Barre syndrome באמצעות אימונוגלובולינים IV אינה משפרת את התוצאות (Lancet)


ממחקר חדש עולה שהוספת methylprednisolone לטיפול בחולים הסובלים מ- Guillain-Barre syndrome (GBS) ומטופלים ב- intravenous immunoglobulin (IVIg) אינו משפר את תוצאות הטיפול.

במחקר נטלו חלק 225 חולים שסבלו מ-GBS אשר קיבלו במשך 5 ימים לפני שהחלו את הטיפול ב-IVIg, methylprednisolone או פלצבו. החוקרים ציינו שבזמן הכניסה למחקר כל המשתתפים לא יכלו ללכת בכוחות עצמם.

מבחינת השיפור בנכות של החולים היה אמנם הבדל קטן לטובת הקבוצה שקיבלה את הסטרואידים אך ההבדל לא היה מובהק סטטיסטית.

גם לאחר התאמה לגיל ולרמת הנכות ההתחלתית ההבדל בין קבוצת המחקר לפלצבו לא היה סיגניפיקנטי (אך יותר גדול מהתוצאה טרם הסטנדרטיזציה).

החוקרים ציינו שלא היה הבדל מבחינת תופעות הלוואי בין שתי הקבוצות.

החוקרים סיכמו שאמנם לא נצפה כל שיפור בתוצאות בעקבות הוספת הטיפול ב- methylprednisolone, אך שכדאי להמשיך ולבדוק את יעילות השילוב הזה בעיקר בזכות ההשפעה המקלה של סטרואידים על חלק מהגורמים הפרוגנוסטים במחלה. 

Lancet 2004;363:181-182,192-196

לידיעה בדוקגייד

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

אוטמים מוחיים בטריטוריות מרובות, טיפול נוגד קרישה והישנות לאחר שבץ קריפטוגני: ניתוח תת־קבוצה של מחקר ARCADIA

אוטמים מוחיים בטריטוריות מרובות, טיפול נוגד קרישה והישנות לאחר שבץ קריפטוגני: ניתוח תת־קבוצה של מחקר ARCADIA

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|10/09/2026

שבץ קריפטוגני (שבץ ממקור לא ידוע) הוא אתגר טיפולי משמעותי. כאשר בבדיקות הדמיה (כמו MRI) מזוהים אוטמים (מוחיים) ביותר מטריטוריה כלי דם אחת, הדבר מעלה חשד סביר למקור תסחיפי מהלב (Cardioembolism)

בחיפוש אחר הזהות המקצועית של הגריאטר

בחיפוש אחר הזהות המקצועית של הגריאטר

מקור: Journal of the American Geriatrics Society
פרופ' אלי מזרחי
פרופ' אלי מזרחי
אין תגובות|09/09/2026

למרות העלייה בצורך בשירותי גריאטריה עם הזדקנות האוכלוסייה, המקצוע עדיין סובל מנראות ומהכרה מוגבלות

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

לאחרונה פורסמו הנחיות חדשות ע״י האיגוד האירופאי לחקר וטיפול בהשמנה וע״י האיגוד האמריקאי לסוכרת, אשר מדייקות את הטיפול במחלת ההשמנה באופן נרחב יותר מהפחתת משקל, וזאת על סמך העדויות המחקריות שהצטברו עד תחילת 2026

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן