סיקור מפגש פיסגת הטיפול ביתר לחץ דם, 11.3.2010

מפגש הפיסגה הזה היה הזדמנות מצויינת לשמוע הרצאה מאלפת מאת פרופ’ מתיו וויר מנהל החטיבה לנפרולוגיה בביה”ס לרפואה של אונ’ מרילנד בבלטימור, ארה”ב, שבה הציג את העדכונים החשובים הנוגעים לטיפול ביל”ד עם דגש על מקום חסימת ציר ה-RAAS בטיפול בקבוצות חולים שונות.

בפאנל המומחים שהתקיים לאחר מכן בהנחיית פרופ’ אהוד גרוסמן דנו פרופ’ חיים יוספי, ד”ר טליה ווינשטיין , פרופ’ שוקי וייסגרטן ופרופ’ וויר עצמו בכמה סוגיות מעניינות כמו: מקומו של הראסילז כחוסם ציר ה-RAAS בטיפול בקבוצות מטופלים שונות, אם במסגרת אישור הסל ובכלל, בחינת הקומבינציות המשלבות ARB עם חוסם תעלות סידן בהשוואה לקומבינציות של חוסמי ACE וחוסם תעלות סידן (עם מתן דגש לכך של-ARB ייתרון משמעותי מבחינת היענות מחד, ומאידך שברוב השילובים שכוללים חוסמי תעלות סידן כיום, לא מקבלים amlodipine מקורי, כפי שקיים באקספורג’) . נדונו גם המשמעויות של שימוש בקומבינציות של ARB בקרב החולים הקשים יותר הסובלים גם מאי ספיקת לב.

בקישור שלפניכם תוכלו לצפות בקליפ “אוירה” קצר כולל ברכות נציגי נוברטיס: טלי דובינסקי, מנהלת התחום הקרדיווסקולרי-ומטבולי, ומנכ”ל חברת נוברטיס -ישראל, שלמה מנע, ברכת יו”ר החברה ליתר לחץ דם, פרופ’ שוקי וייסגרטן שהדגיש את המחוייבות והתמיכה שהחברה מקבלת מנוברטיס, וקליפ נוסף הכולל סיכום קצר של הרצאת האורח וקטעים מתוך פאנל המומחים. כמו כן באפשרותכם לעיין גם במצגת השקפים המלאה של המרצה האורח, פרופ’ מתיו וויר.

לכניסה לאתר סיקור הכנס – נא להקליק כאן

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

לאחרונה פורסמו הנחיות חדשות ע״י האיגוד האירופאי לחקר וטיפול בהשמנה וע״י האיגוד האמריקאי לסוכרת, אשר מדייקות את הטיפול במחלת ההשמנה באופן נרחב יותר מהפחתת משקל, וזאת על סמך העדויות המחקריות שהצטברו עד תחילת 2026

לחץ דם לפני צנתור מוחי (Thrombectomy): ‘אל תורידו אותו’

לחץ דם לפני צנתור מוחי (Thrombectomy): ‘אל תורידו אותו’

מקור: Neurology
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|16/08/2026

המאמר עוסק בניהול לחץ הדם אצל מטופלים עם שבץ מוחי איסכמי חריף הנמצאים בשלב שלפני ביצוע צנתור מוחי לשליפת קריש דם. המחקר מדגיש כי הניסיון להוריד את לחץ הדם באופן אקטיבי בשלב זה עלול להיות מסוכן ולהחמיר את הנזק המוחי

השפעות של צריכת אלכוהול כבדה על דימום תוך־מוחי חריף ועל מחלת כלי דם מוחיים קטנים

השפעות של צריכת אלכוהול כבדה על דימום תוך־מוחי חריף ועל מחלת כלי דם מוחיים קטנים

מקור: Neurology
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|16/04/2026

המאמר בוחן את הקשר בין צריכת אלכוהול כבדה לבין מאפיינים קליניים, הדמייתיים ופרוגנוסטיים של דימום תוך־מוחי חריף (ICH), תוך התמקדות בהשפעת האלכוהול על מחלת כלי דם מוחיים קטנים (Cerebral Small Vessel Disease – CSVD)

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן