השוואה בין קרבדילול ובין מטופרולול בטיפול בחולי סכרת מסוג 2 עם יתר לחץ דם (JAMA)

במחקר חדש נערכה השוואה, בין שתי תרופות ממשפחת חסמי β, בטיפול בחולים עם סכרת מסוג 2 עם יל”ד המקבלים חסמים למערכת רנין-אנגיוטנסין (RAS). נבדקה השליטה המטבולית והגליקמית של התרופות.

במחקר השתתפו 1,235 חולים עם יל”ד וסכרת מסוג 2, אשר מקבלים חסמי RAS, בגילאים של 36-85. המעקב אחרי החולים ארך 35 שבועות. הנחקרים קיבלו טיפול בקרבדילול (dimitone) או במטופרולול (metoprolol). לטיפול זה נוסף טיפול בהידרוכלורוטיאזיד (disothiazide) ובדהידרופרידין (חסם תעלות סידן) לפי הצורך, על מנת להשיג את לחץ הדם הרצוי.

נמצא כי ממוצע ה- HbA1c עלה בשימוש במטופרולול אך לא בקרבדילול. הרגישות לאינסולין גברה בטיפול בקרבדילול אך לא מטופרולול. לחץ הדם היה זהה בין הקבוצות. ההתקדמות לאלבומינוריה היתה פחות שכיחה בטיפול בקרבדילול מאשר בטיפול במטופרולול.

מסקנת החוקרים היתה, כי השימוש בקרבדילול יחסית למטופרולול בנוסף לחסמי RAS, לא שינה את השליטה הגליקמית ושיפר את השליטה המטבולית בחולים עם סכרת מסוג 2 ויל”ד.

JAMA. 2004 Nov 10;292(18):2227-36.

לידיעה המלאה

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

השפעת אמפגליפלוזין (ג’ארדיאנס) על תוצאים כלייתיים: מטא־אנליזה ברמת המטופל

השפעת אמפגליפלוזין (ג’ארדיאנס) על תוצאים כלייתיים: מטא־אנליזה ברמת המטופל

מקור: Lancet Diabetes and Endocrinology
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|28/12/2025

החוקרים מדווחים כי אמפגליפלוזין (ג’ארדיאנס) הפחית באופן מובהק את הסיכון לפגיעה כלייתית אקוטית, להחמרת CKD ולאי־ספיקת כליות סופנית – ללא תלות ברקע הסוכרתי, נוכחות אי־ספיקת לב, דרגת האלבומינוריה או בשיעור הירידה הראשונית ב־eGFR

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן