קנאביס מגביר תאבון בחולי סרטן (Ann Oncol.)

המרכיב הפעיל בקנאביס מעורר תאבון בחולים עם מחלות ממאירות מתקדמות, כך עולה מתוצאות מחקר פיילוט שפורסמו ב-Annals of Oncology.

החוקרים מקנדה מצאו כי THC (Delta-9 Tetrahydrocannabinol) עשוי לשפר את תחושת הטעם בחולים אלו.

במחקר הנוכחי החוקרים בחנו את הצורה הסינתטית של Delta- THC, המשווקת תחת השם המסחרי Dronabinol (מרינול), שאושרה לראשונה בשנת 1986 לטיפול בבחילות והקאות על-רקע טיפול כימותרפי; ההתוויה הורחבה בשנת 1992 לטיפול בחוסר תאבון המלווה בירידה במשקל בחולי עם איידס.

מדגם המחקר כלל חולים מבוגרים עם ממאירויות מתקדמות בכל אתר, למעט המוח. החולים חולקו באקראי לטיפול ב-THC במינון 2.5 מ”ג או פלסבו, למשך 18 ימים. החולים השלימו שאלונים לאורך המחקר.

ב-64% מהמשתתפים בקבוצת המטופלים ב- Dronabinolחל שיפור בתאבון וב-27% לא חל כל שינוי. בקבוצת הפלסבו, ב-50% חלה ירידה בתאבון וב-20% לא חל כל שינוי.

בקבוצת THC, 73% דיווחו על עליה כוללת בהערכת מזון, בהשוואה ל-30% מהחולים בקבוצת הפלסבו. בחולים בקבוצת THC הסיכוי שהמזון יהיה טעים יותר היה גבוה יותר בהשוואה לאלו בקבוצת הפלסבו (p=0.04).

בנוסף, חולים בקבוצת THC צרכו כמות גדולה יותר של חלבון, למרות שהצריכה הקלורית הכוללת הייתה דומה בשתי הקבוצות. המשתתפים בקבוצת THC דיווחו על שיפור באיכות השינה ורוגע.

על-בסיס ממצאי המחקר החוקרים ממליצים לשקול אפשרות טיפול ב-THC לשיפור התאבון וההנאה ממזון בחולים עם ממאירויות מתקדמות.

Ann Oncol. Published online February 22, 2011

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

Nipocalimab במחלה המוליטית חמורה מוקדמת של העובר והילוד (NEJM)

Nipocalimab במחלה המוליטית חמורה מוקדמת של העובר והילוד (NEJM)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|14/08/2024

ממחקר שפורסם ב-New England Journal of Medicine עולות תוצאות התומכות ביעילות הטיפול ב-Nipocalimab בהריונות בסיכון גבוה למחלה המוליטית חמורה של העובר והילוד (HDFN). ד”ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המחקר ומוסיף מהערותיו.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן