התחשבות מיוחדת בגברים מתקרחים המטופלים ב finasteride /מאת ד”ר גרינשטיין, עורך אורולוגיה

בגברים המטופלים  1 mg/day finasteride  (פרופסיה) עקב טיפול בהתקרחות יש שינוי ברמת ה- PSA ויש להתחשב בעובדה זו כאשר מדיינים את רמות ה- PSA בגברים אלה. לפיכך כאשר אנחנו מבררים רמות PSA עלינו לברר האם הנבדק מטופל ב finasteride עקב טיפול בהתקרחות.   

עובדה ידועה לנו כי טיפול ב    mg/day 5 finasteride להקטנת גודל הערמונית משנה את רמות ה PSA בדם ומקובל בחולים אלה להכפיל את התוצאה ב2 לשם הערכת ה PSA   “האמיתי”.

גברים רבים הסובלים מבעיית התקרחות מטופלים במינון קטן יותר של 1 mg/day finasteride. בעבודה הבאה נבדקה השפעת מינון זה על רמות הPSA .

355 גברים בגילאי 40-60 עם התקרחות שיער אופיינית לגברים נכללו בעבודה. המחקר היה מבוקר פלצבו וכפול סמיות שבוצע ב 18 מרכזים.

הנבדקים עברו הערכה של הערמונית על ידי בדיקה רקטלית ו MRI. נבדקה רמת ה PSA (ללא מניפולציה קודמת של הערמונית 6 שבועות לפני הבדיקה) ורמת טסטוסטרון ודהידרוטסטוסטרון.

גברים עם מחלות ערמונית או דלקות שתן לא נכללו.

המשתתפים חולקו לקבוצת גיל של 40-49 וקבוצת גיל של 50-60. הם חולקו אקראית לקבלת טיפול או פלצבו ביחס של 1:4 ( 285 טופלו 1 mg/day finasteride ו 70 טופלו בפלצבו). רמת PSA נבדקה לאחר החלוקה לקבוצות וכל 12 שבועות עד לסיום כאמור לאחר 48 שבועות .

 לאחר תקופה זו נותרו מסיבות של הפסקת הטיפול או אי עמידה בכללי הפרוטוקול 247 מטופלי התרופה ו 61 מטופלי פלצבו. הקבוצות היו דומות בכל המדדים שנבדקו בזמן הכללה במחקר.

לאחר 48 שבועות הירידה הממוצעת בקבוצת גיל 40-49 הייתה ב 40% ובקבוצת הגיל 50-60 50%. בקבוצת הפלצבו לא נצפתה ירידה ברמת ה PSA בקבוצת הגיל 40-49 ונצפתה עליה של כ 13% ברמת הPSA הממוצעת בקבוצת הגיל 50-60.

מסקנתם כי טיפול 1 mg/day finasteride עקב טיפול בנשירת שיער משפיע על רמת PSA בדם כמו טיפול ב mg/day 5 finasteride ואותם הכללים של התייחסות לרמה בדם ולצורת המעקב צריכה להיות מיושמת גם בגברים המטופלים בהתקרחות.

D’Amico AV, Roehrborn CG. : Effect of 1 mg/day finasteride on concentrations of serum prostate-specific antigen in men with androgenic alopecia: a randomised controlled trial., Lancet Oncol. 2007 Jan;8(1):21-5.

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

הערכת שתל שבלול מושתל לחלוטין במבוגרים עם ירידת שמיעה תחושתית־עצבית דו־צדדית: מחקר היתכנות

הערכת שתל שבלול מושתל לחלוטין במבוגרים עם ירידת שמיעה תחושתית־עצבית דו־צדדית: מחקר היתכנות

מקור: pubmed
פרופ' יוסף אלידן
פרופ' יוסף אלידן
אין תגובות|01/07/2026

במחקר פרוספקטיבי זה השתתפו עשרה מבוגרים עם ירידת שמיעה תחושתית־עצבית דו־צדדית בדרגה בינונית־חמורה עד עמוקה, אשר עברו השתלה חד־צדדית של המערכת

בטיחות הפסקת טיפול תרופתי נוגד טסיות מעל 12 חודשים לאחר אמבוליזציה באמצעות סלילים וסטנט: מחקר תצפיתי, רב־מרכזי ולא התערבותי

בטיחות הפסקת טיפול תרופתי נוגד טסיות מעל 12 חודשים לאחר אמבוליזציה באמצעות סלילים וסטנט: מחקר תצפיתי, רב־מרכזי ולא התערבותי

מקור: JNIS
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון

המחקר בחן סוגיה קלינית משמעותית בתחום צנתורי המוח: מתי והאם ניתן להפסיק בבטחה את הטיפול בנוגדי טסיות (כמו אספירין או פלאביקס) אצל מטופלים שעברו טיפול במפרצת מוחית באמצעות שילוב של סלילים וסטנט?

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן