נדיר אך לא בלתי-אפשרי: הסיכון להדבקה חוזרת בנגיף הקורונה גבוה במיוחד בקשישים (Lancet)

מהמחקר הגדול הראשון  מסוגו עולה כי הדבקה חוזרת בנגיף הקורונה (SARS-CoV-2) היא נדירה, אם כי מבוגרים מעל גיל 65 שנים מצויים בסיכון הגבוה במיוחד, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת The Lancet.

היקף ההגנה מפני זיהום חוזר בנגיף קורונה באדם שנדבק בנגיף אינו ידוע. בשנת 2020, כחלק מהמאבק הנרחב במגפה בדנמרק, בוצעו כ-10.6 מיליון בדיקות PCR לזיהוי נגיף הקורונה בכ-4 מיליון נבדקים. כעת, החוקרים התבססו על נתוני בדיקות אלו להערכת היקף ההגנה מפני זיהום חוזר בנגיף הקורונה.

החוקרים אספו נתונים אודות מטופלים שהשלימו בדיקות לנגיף בדנמרק בשנת 2020 ובחנו את שיעור הזיהומים בגל השני של המגפה, בין 1 בספטמבר ועד 31 בדצמבר, 2020, תוך השוואת שיעור הזיהומים בין אלו עם בדיקות PCR חיוביות ואלו עם בדיקות PCR שליליות במהלך הגל הראשון (מרץ עד מאי, 2020).

במהלך הגל הראשון של המגפה, 533,381 אנשים השלימו בדיקה לנגיף, כאשר 11,727 (2.2%) מהם היו חיוביים ו-525,339 היו זמינים למעקב בגל השני, מהם 11,068 (2.11%) נמצאו חיוביים לנגיף בגל הראשון. מבין המשתתפים הזמינים עם בדיקות PCR חיוביות מהגל הראשון של המגפה, 72 (0.65%) נמצאו חיוביים שוב במהלך הגל השני, זאת בהשוואה ל-16,819 (3.27%) מבין 514,271 נבדקים שהיו שליליים בגל הראשון של המגפה (יחס סיכון מתוקן של 0.195, רווח בר-סמך 95% של 0.155-0.246). שיעורי הגנה מפני זיהום חוזר עמדו על 80.5%.

ניתוח מדגם חליפי הדגים שיעורים דומים (יחס סיכון מתוקן 0.212, רווח בר-סמך 95% של 0.179-0.251), עם שיעורי הגנה משוערים של 78.8%. בקרב אלו בגילאי 65 שנים ומעלה, שיעורי הגנה מפני זיהום חוזר עמדו על 47.1%. החוקרים לא זיהו הבדלים בהגנה מפני זיהום חוזר לפי מין (שיעורי הגנה של 78.4% בגברים לעומת 79.1% בנשים), או עדות לירידה בהגנה לאורך זמן (שיעורי הגנה של 79.3% לאחר 3-6 חודשים ושל 77.7% לאחר 7 חודשים ומעלה).

ממצאי המחקר עשויים לסייע בתהליכי קבלת החלטות אודות אילו אוכלוסיות צריכות לקבל את החיסון ותומכים במתן חיסונים למחלימים מקורונה, בעיקר בגילאים המבוגרים, מאחר ולא ניתן להסתמך על ההגנה הטבעית.

Lancet. Published online March 17, 2021

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

תוכנית תגבור להליכה במינון גבוה היא ישימה עבור אנשים לאחר שבץ מוחי: ניסוי אקראי פאזה II

תוכנית תגבור להליכה במינון גבוה היא ישימה עבור אנשים לאחר שבץ מוחי: ניסוי אקראי פאזה II

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|25/05/2026

מחקר זה נועד לבחון את היתכנותה ויעילותה של תוכנית ‘תגבור’ (Booster) אינטנסיבית במינון גבוה, המתמקדת בהליכה, עבור אנשים בשלב הכרוני לאחר שבץ, וזאת כדי לשפר את המהירות, את הסיבולת ואת הניידות בקהילה

שכיחות ומשמעות פרוגנוסטית של פגיעה או אוטם מיוקרדיאלי סביב ניתוחים לא־לבביים גדולים בקשישים

שכיחות ומשמעות פרוגנוסטית של פגיעה או אוטם מיוקרדיאלי סביב ניתוחים לא־לבביים גדולים בקשישים

מקור: Age and Ageing
פרופ' אלי מזרחי
פרופ' אלי מזרחי
אין תגובות|18/05/2026

מחקר רב־מרכזי חדש שבחן את השכיחות ואת המשמעות הקלינית של פגיעה או אוטם מיוקרדיאלי סביב ניתוחים לא־לבבי  (Perioperative Myocardial Injury/Infarction  – PMI) בקרב מטופלים מבוגרים העוברים ניתוחים גדולים

עומסי חום ותמותת קשישים בבתי אבות – האם דירוגי האיכות מנבאים סיכון?

עומסי חום ותמותת קשישים בבתי אבות – האם דירוגי האיכות מנבאים סיכון?

מקור: Age & Ageing
פרופ' אלי מזרחי
פרופ' אלי מזרחי
אין תגובות|11/05/2026

מחקר חדש שפורסם ב־Age and Ageing בחן את השפעת עומסי החום על תמותת דיירי בתי אבות באנגליה ואת האפשרות להשתמש בדירוגי ה־Care Quality Commission (CQC) ככלי לזיהוי מוסדות המצויים בסיכון מוגבר לנזקי חום

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן