הערכת משך האשפוז של חולים עם הגדלה שפירה של הערמונית לאחר PVP או TURP (מתוך Eur Urol)

במחקר רב-מרכזי שבחן גישת טיפול בשיטת PVP (Photoselective Vaporization of Prostate) לעומת TURP (Transurethral Resection of the Prostate) לא הצליחו החוקרים מצרפת להוכיח כי גישת הטיפול החדשה אינה-נחותה בהשוואה לגישה הקודמת. עם זאת, החוקרים מצאו כי החולים שוחררו מהר יותר מבית החולים.

במחקרם התמקדו החוקרים במדד IPSS (International Prostate Symptom Score) ובמשך האשפוז בבית החולים. המחקר כלל 136 גברים מעל גיל 50, עם תסמינים של דרכי השתן התחתונות בשל הגדלה שפירה של הערמונית.

החוקרים מדווחים כי מדדי IPSS לאחר 12 חודשים לא היו שונים משמעותית בין שתי הקבוצות, אך לא ניתן היה להוכיח העדר-נחיתות מאחר שהגבול העליון של רווח בר-סמך  (הבדל של 3 נקודות במדדי IPSS) עלה על השוליים שהוגדרו מראש להגדרת העדר-נחיתות (2 נקודות).

חציון משך האשפוז עמד על יום אחד בלבד בקבוצת הטיפול בגישת PVP, לעומת יומיים בקבוצת הטיפול בגישת TURP (p<0.0001).

עם זאת, לא נרשם הבדל משמעותי בשיא קצב זרימת השתן, בשארית שתן לאחר-התרוקנות, ברמות PSA, או באיכות החיים, וזוהתה מגמה בלבד לשיפור בתסמיני התפקוד המיני בקבוצת הטיפול בגישת PVP.

חציון משך הפרוצדורה היה ארוך יותר משמעותית עם PVP, בהשוואה ל-TURP (71 לעומת 55 דקות), אך המטוריה הייתה נפוצה יותר עם TURP (30.9% לעומת 10.3% מהחולים). סיבוכים בתר-ניתוחיים וסיבוכים מאוחרים אחרים היו דומים בשתי הקבוצות.

החוקרים מסכמים וכותבים כי למרות שלא ניתן היה להוכיח העדר-נחיתות בין שתי הטכניקות, על-פי הקריטריונים שהוגדרו מראש במחקר הנוכחי, נראה כי PVP הינה חלופה מקובלת ל-TURP עם תוצאות דומות מבחינת השיפור בתסמינים של דרכי השתן התחתונות בטווח הזמן הקצר. דרושים מחקרים ארוכים יותר לאישור התועלת הקלינית של הטכניקה לטיפול ניתוחי בחולים עם תסמינים של דרכי השתן התחתונות והגדלה שפירה של הערמונית.

Eur Urol 2012

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

תוכנית תגבור להליכה במינון גבוה היא ישימה עבור אנשים לאחר שבץ מוחי: ניסוי אקראי פאזה II

תוכנית תגבור להליכה במינון גבוה היא ישימה עבור אנשים לאחר שבץ מוחי: ניסוי אקראי פאזה II

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|25/05/2026

מחקר זה נועד לבחון את היתכנותה ויעילותה של תוכנית ‘תגבור’ (Booster) אינטנסיבית במינון גבוה, המתמקדת בהליכה, עבור אנשים בשלב הכרוני לאחר שבץ, וזאת כדי לשפר את המהירות, את הסיבולת ואת הניידות בקהילה

שכיחות ומשמעות פרוגנוסטית של פגיעה או אוטם מיוקרדיאלי סביב ניתוחים לא־לבביים גדולים בקשישים

שכיחות ומשמעות פרוגנוסטית של פגיעה או אוטם מיוקרדיאלי סביב ניתוחים לא־לבביים גדולים בקשישים

מקור: Age and Ageing
פרופ' אלי מזרחי
פרופ' אלי מזרחי
אין תגובות|18/05/2026

מחקר רב־מרכזי חדש שבחן את השכיחות ואת המשמעות הקלינית של פגיעה או אוטם מיוקרדיאלי סביב ניתוחים לא־לבבי  (Perioperative Myocardial Injury/Infarction  – PMI) בקרב מטופלים מבוגרים העוברים ניתוחים גדולים

עומסי חום ותמותת קשישים בבתי אבות – האם דירוגי האיכות מנבאים סיכון?

עומסי חום ותמותת קשישים בבתי אבות – האם דירוגי האיכות מנבאים סיכון?

מקור: Age & Ageing
פרופ' אלי מזרחי
פרופ' אלי מזרחי
אין תגובות|11/05/2026

מחקר חדש שפורסם ב־Age and Ageing בחן את השפעת עומסי החום על תמותת דיירי בתי אבות באנגליה ואת האפשרות להשתמש בדירוגי ה־Care Quality Commission (CQC) ככלי לזיהוי מוסדות המצויים בסיכון מוגבר לנזקי חום

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן