קולגן יעיל פחות מניתוח באי שליטה במתן שתן (Urology)

על פי מחקר חדש, זריקות קולגן פחות יעילות מניתוח לטיפול באי שליטה במתן שתן, אך שווה לנסות גישה זו בנשים מסויימות.

זריקות קולגן לטיפול באי שליטה במתן שתן הוצגו בתחילת שנות ה-90, ציינו החוקרים בגיליון מאי של Urology, אך הן לא נבדקו במחקר השוואתי רשמי.

ד”ר קורקוס ממונטריאול ושותפיו השוו יעילות ותופעות לוואי של זריקות קולגן וניתוח בטיפול ב-118 נשים עם אי שליטה במתן שתן.

אחוזי ההצלחה לאחר 12 חודשים היו גבוהים יותר בקרב 54 הנשים שעברו ניתוח (63%) לעומת 64 הנשים שקיבלו זריקות קולגן (50%). עם זאת, יותר נשים בקבוצת הקולגן (32.8%) לעומת קבוצת הניתוח (20.4%) היו מרוצות מהטיפול.

חודש לאחר הטיפול, מדדי איכות חיים היו גרועים בהרבה בקבוצת הניתוח. עם זאת, לאחר 12 חודשים לא היו הבדלים משמעותיים בין קבוצות הטיפול בכל מדדי איכות החיים.

הניתוח נשאר טיפול הבחירה אצל רוב הרופאים לטיפול בנשים עם אי שליטה במתן שתן, מסכמים החוקרים, אך תוצאות המחקר אולי יגדירו מחדש את תפקיד זריקות הקולגן אפילו בשטח השיטות הניתוחיות החודרניות מינימלית.

יעילות זריקות קולגן, קלות שימוש, מעט תחלואה והחלמה יובילו למחקר נוסף בהערכת שימוש לטווח ארוך, תופעות לוואי ועלויות באוכלוסיות שונות, במיוחד בקשישים והנשים צעירות ופעילות.

Urology 2005;65:898-904

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

אפליקציה סלולרית כטיפול דיגיטלי לטנטון כרוני ניסוי קליני אקראי

אפליקציה סלולרית כטיפול דיגיטלי לטנטון כרוני ניסוי קליני אקראי

מקור: JAMA
פרופ' יוסף אלידן
פרופ' יוסף אלידן
אין תגובות|17/06/2026

מטרת המחקר הייתה לפתח אבטיפוס של אפליקציה טיפולית דיגיטלית לטלפון נייד, המספקת ייעוץ חינוכי ורכיבים של CBT לטיפול בתסמיני טנטון כרוני, ולבדוק את יעילותה ובטיחותה במשך 16 שבועות במטופלים המדווחים על טנטון כרוני מציק

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן