המדריך המקיף לדימום בהריון – ספר חדש בעריכתו של פרופ’ אייל שיינר, רופא בכיר בחטיבה למיילדות וגינקולוגיה ויו”ר ועדת ההתמחות במרכז הרפואי סורוקה

דמם בהיריון הוא תופעה שכיחה שיכולה לערב עד 20% מההריונות. מדובר בתופעה מדאיגה שאין להקל בה ראש, המאופיינת במכלול הטרוגני של סיבות, גורמי סיכון, טיפולים שונים ובעלת משמעויות קליניות נרחבות.

לאחרונה יצא לאור מדריך שלם ומקיף המחולק לפרקים לפי שבועות ההריון ומפרט את כל הסיבות ההריוניות והלא הריוניות הקשורות בדימום.
בפתיחת הספר מוצגת הגישה הקלינית לדימומים בהריון, הכוללת פירוט של מצבי הדמם במחצית הראשונה להריון: הפלות, הריונות חוץ רחמיים, מחלות אונקולוגיות בהריון.
החלק השני מוקדש לדמם במחצית השנייה להריון וכולל פרקים על לידה מוקדמת, היפרדות שילייה, שיליית פתח, שילייה נעוצה וקרע הרחם.
החלק השלישי מסכם דימומים לאחר לידה וכן טיפול המטולוגי וטיפול נמרץ במצבי דמם מיילדותי.
הספר נכתב ברובו על?ידי מיטב החוקרים בעולם בתחום המיילדות והגינקולוגיה ושותפים לכתיבתו גם רופאי טיפול נמרץ, אונקולוגים והמטולוגים.

פרופ’ אייל שיינר, רופא בכיר בחטיבה למיילדות וגינקולוגיה במרכז הרפואי סורוקה, ערך את הספר שפורסם בהוצאת ספרינגר ויוצא לאור בימים אלה. פרופ’ אייל שיינר: “דמם בהיריון הוא תופעה שכיחה התופסת חלק נכבד מהפניות לשירותי הבריאות.  נפל בחלקי הכבוד לערוך לראשונה ספר שעוסק בתופעה על כל הבטיה ומשמעויותיה. הספר יכול להוות מדריך שימושי ויעיל עבור רופאים מטפלים ואנשי הצוות הרפואי בהתמודדות עם מטופלות אלו”.

בתחילת חודש ינואר יתקיים באוניברסיטת בן?גוריון כנס ארצי בנושא דימומים בהריון שאותו מארגנת החטיבה למיילדות וגינקולוגיה בסורוקה. בכנס ישתתפו מיטב הפרינטולוגים בארץ והוא  מיועד לרופאי נשים ולמיילדות.

ענבר גוטר, דוברת; 

שרון אדרי, ע’ דוברת;

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

סיכום מקצועי: אסטרטגיות ניהול חבל טבור ביילודים שאינם חיוניים (Non-Vigorous Neonates)

סיכום מקצועי: אסטרטגיות ניהול חבל טבור ביילודים שאינם חיוניים (Non-Vigorous Neonates)

מקור: degruyterbrill
ד"ר ברנרד ברזילי
ד"ר ברנרד ברזילי
אין תגובות|07/06/2026

אפילו שחיתוך מושהה של חבל הטבור (Delayed Cord Clamping – DCC) הוא סטנדרט הטיפול המקובל עבור יילודים חיוניים בזכות יתרונותיו הקליניים כגון הגדלת נפח הדם ושיפור רמות ההמוגלובין, יישומו ביילודים שאינם חיוניים שרוי במחלוקת

החייאת ילדים; השוואה בין ההנחיות האמריקאיות לאירופיות

החייאת ילדים; השוואה בין ההנחיות האמריקאיות לאירופיות

מקור: Neonatology
ד"ר ברנרד ברזילי
ד"ר ברנרד ברזילי
אין תגובות|01/06/2026

החוקרים סיכמו את ההבדלים ואת נקודות ההסכמה בין הנחיות ההחייאה ביילודים לשנת 2025 של איגוד הלב האמריקאי והאקדמיה האמריקאית לרפואת ילדים (AHA-AAP) לבין אלו של מועצת ההחייאה האירופית (ERC)

האם ניתן ליטול משככי כאבים במהלך ההיריון?

האם ניתן ליטול משככי כאבים במהלך ההיריון?

מקור: Human Reproduction Open, PLOS Medicine
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|27/05/2026

ניתוח נתוני עתק שבוצע באוניברסיטת בן־גוריון בנגב וכלל יותר מ־250,000 הריונות של מטופלות כללית מחוז דרום והמרכז הרפואי סורוקה לאורך שני עשורים, הוביל לשני מחקרים המעניקים תשובות חדשות על בטיחות השימוש באקמול ומשככי כאבים (NSAISs) במהלך ההיריון

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן