מתן תוספי וויטמין D מסייע במניעת דלקות אוזניים חוזרות בילדים (מתוך כנס Interscience Conference on Anti-Microbial Agents and Chemotherapy)

בילדים עם רמות נמוכות של וויטמין D ודלקות אוזניים חוזרות תועדה ירידה בסיכון לדלקת חדה של האוזן התיכונה עם מתן תוספי וויטמין D, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שהוצג במהלך כנס ה-Interscience Conference on Anti-Microbial Agents and Chemotherapy.

בהשוואה לילדים שחולקו באקראי לפלסבו, בחולים עם דלקות חוזרות של האוזן התיכונה שטופלו במינון של 1,000 IU ביום תועד סיכון נמוך יותר משמעותית לאירוע אחד או יותר של דלקת של האוזן התיכונה (26 מקרים לעומת 38 מקרים, P=0.03), והסיכון לדלקת של האוזן התיכונה ללא-סיבוכים היה קטן יותר משמעותית בקבוצת המטופלים בוויטמין D (p<0.001).

החוקרים מסבירים כי זיהומים באוזניים הם נפוצים מאוד בילדים, בעיקר בילדים קטנים. מחקר שפורסם לאחרונה קבע כי כל הילדים מתחת לגיל שנתיים צריכים לקבל טיפול אנטיביוטי לדלקת אוזן תיכונה חדה, בעוד שהמלצות ה-American Academy of Pediatrics מפברואר 2013 קבעו כי  על רופאי ילדים להתבסס על קריטריונים אבחנתיים קפדניים יותר ולעקוב אחר חולים עם מחלה ללא סיבוכים.

החוקרים ערכו מחקר אקראי שכלל 116 ילדים עם דלקות חוזרות של האוזן התיכונה, שקיבלו טיפול במינון יומי של וויטמין D במינון של 1,000 IU, או בפלסבו, למשך ארבעה חודשים, עם ניטור אירועי דלקת אוזן תיכונה במהלך שישה חודשים.

הישנות המחלה הוגדרה בנוכחות שלושה אירועים, או יותר, במהלך ששת החודשים שקדמו למחקר, או ארבעה אירועים ומעלה ב-12 החודשים שקדמו למחקר.

מרבית המשתתפים במחקר ינקו במשך שלושה חודשים ומעלה (72.4% בקבוצת הביקורת ו-84.1% בקבוצת ההתערבות). כולם חוסנו כנגד שפעת, ומרביתם קיבלו חיסון PCV (Pneumococcal Conjugate Vaccine). הריכוז הממוצע של וויטמין D עמד על 25.8 ננוגרם למ”ל ו-26.5 ננוגרם למ”ל, בהתאמה, ערכים נמוכים מהסף המומלץ של 30 ננוגרם למ”ל.

מספר האירועים הממוצע של דלקות באוזן התיכונה במהלך 12 החודשים שקדמו למחקר עמד על כחמש בשתי הקבוצות, כאשר כשליש מהמקרים הסתבכו עם התנקבות (36.2% בשתי הקבוצות). לאחר שישה חודשי מעקב, רמות וויטמין D בדם היו הרבה יותר גבוהות בקבוצת ההתערבות, בהשוואה לקבוצת הפלסבו (36.2 ננוגרם למ”ל לעומת 18.7 ננוגרם למ”ל, p<0.001). בנוסף, שיעור הילדים עם אירוע אחד, או יותר, של דלקת חדה של האוזן התיכונה, היה נמוך משמעותית בקבוצת ההתערבות, בעיקר בקרב אלו עם מחלה ללא-סיבוכים (10 לעומת 29, p<0.001). החוקרים לא זיהו הבדלים משמעותיים בין הקבוצות בקרב חולים עם מחלה שהסתבכה עם התנקבות.

החוקרים מוסיפים כי הטיפול נסבל היטב וכי מספר תופעות הלוואי לא היה שונה משמעותית בין הקבוצות (חמישה אירועים בקבוצת הפלסבו לעומת שישה אירועים בקבוצת ההתערבות, p=0.75).

Interscience Conference on Anti-Microbial Agents and Chemotherapy

לידיעה ב-MedPage Today

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

לאחרונה פורסמו הנחיות חדשות ע״י האיגוד האירופאי לחקר וטיפול בהשמנה וע״י האיגוד האמריקאי לסוכרת, אשר מדייקות את הטיפול במחלת ההשמנה באופן נרחב יותר מהפחתת משקל, וזאת על סמך העדויות המחקריות שהצטברו עד תחילת 2026

תוצאות כריתת בלוטת התריס במבוגרים סקירה שיטתית ומטה־אנליזה

תוצאות כריתת בלוטת התריס במבוגרים סקירה שיטתית ומטה־אנליזה

מקור: JAMA
פרופ' יוסף אלידן
פרופ' יוסף אלידן
אין תגובות|27/05/2026

שיעור הולך וגדל של מטופלים מבוגרים (גיל ≥65 שנים) עוברים כריתת בלוטת התריס, על רקע הזדקנות האוכלוסייה. לאור תוצאות לא חד־משמעיות בספרות, חשוב להבהיר אם לפרופיל הבטיחות של הניתוח יש מאפיינים שונים בגיל המבוגר, לצורך הערכת סיכונים מיטבית וייעוץ למטופלים

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן