לייזר טוב לטיפול ב-Acne Vulgaris אינפלמטורי בפנים (מתוך Journal of the American Academy of Dermatology)

ממחקר חדש עולה כי טיפול בדיודה של 1450 ננומטר יכולה להפחית את התהליך האינפלמטורי בפנים בנגעי אקנה, ומלווה במעט תופעות לוואי. יתרה מזאת, נראה כי הטיפול עובד גם בחולים בעלי סוגי העור הכהים ביותר.

החוקרים עקבו אחר 22 חולים, בעלי סוג עור Fitzpatrick II-IV, שעברו 3 טיפולי לייזר במרווחי זמן של 3-4 שבועות.

המשתתפים חולקו לטיפול ב-14 או 16 J/cm בצד שמאל או ימין של הפנים. מספר הנגעים, תמונות קליניות, ומדדי החלב נלקחו בתחילת המחקר ולאחר כל טיפול.

לאחר 3 טיפולים, אחוז הירידה במספר נגעי אקנה הממוצע עמד על 75.1% ו-70.6% עם 14 ו-16 J/cm-squared Fluences.

החוקרים מצאו קשר בין טיפול בלייזר ובין שיפור סובייקטיבי ואובייקטיבי בהצטלקות הנגעים והפרשת חלב. תופעות הלוואי היו מינימליות, לרוב אריתמה זמנית ובצקת, והכאב הכרוך בטיפול נסבל היטב.

מהתוצאות עולה כי דיודת לייזר של 1450 ננומטר היא טיפול יעיל ובטוח ב-Acne Vulgaris אינפלמטורי בפנים. הרמיסיה ארוכת הטווח המושגת באמצעות הטיפול, ביחד עם היעילות הקלינית ומספר תופעות הלוואי המינימלי, הופך את האופציה לטיפול הבחירה כקו ראשון, קו שני, או טיפול אדג’וונטי באקנה מתונה עד קשה.

J Am Acad Dermatol 2006;55:80-87.

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

השימוש באיזוטרטינואין והקשר לאובדנות ולהפרעות פסיכיאטריות: מטה אנליזה (JAMA)

השימוש באיזוטרטינואין והקשר לאובדנות ולהפרעות פסיכיאטריות: מטה אנליזה (JAMA)

ד"ר עדי זיו
ד"ר עדי זיו
אין תגובות|14/04/2024

איזוטרטינואין (רואקוטן) הינה נגזרת של רטינואידים (ויטמין A) המשמשת לטיפול באקנה וולגריס (Acne Vulgaris) קשה שלא הגיבה לקוי טיפול מוקדמים. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף מחקר מה-JAMA Dermatology שעסק בהערכת הסיכון היחסי והמוחלט לאובדנות ולתחלואה נפשית בקרב המשתמשים באיזוטרטינואין, ומוסיף מהערותיו.

האם מתן דקסמתזון פומי לאחר ניתוח כריתת אדנוטונסילקטומיה בילדים מפחית כאב בהשוואה לפלצבו? ניסוי קליני אקראי

האם מתן דקסמתזון פומי לאחר ניתוח כריתת אדנוטונסילקטומיה בילדים מפחית כאב בהשוואה לפלצבו? ניסוי קליני אקראי

מקור: JAMA Otolaryngol Head Neck Surg
פרופ' יוסף אלידן
פרופ' יוסף אלידן
אין תגובות|18/09/2026

כריתת שקדים היא בין הניתוחים הכואבים ביותר בתחום אף־אוזן־גרון. לא ברור אם טיפול פומי בסטרואידים לאחר הניתוח מפחית כאב ותחלואה לאחר כריתת שקדים בילדים

אובאיטיס שאינה זיהומית קשורה לשכיחות מוגברת של תחלואה נלווית פסיכיאטרית: ניתוח נתונים מתוכנית המחקר “All of Us”

אובאיטיס שאינה זיהומית קשורה לשכיחות מוגברת של תחלואה נלווית פסיכיאטרית: ניתוח נתונים מתוכנית המחקר “All of Us”

מקור: Am J Ophthalmol
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|17/09/2026

מחקרים קודמים תיארו שיעורי חרדה ודיכאון גבוהים בחולי NIU, אך הם היו מוגבלים בגודל המדגם, בפיזור הגאוגרפי ובגיוון הדמוגרפי, ולא בחנו קשת רחבה של אבחנות פסיכיאטריות בגישת מקרה־ביקורת

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן