לא קיים קשר בין תסמונת העייפות הכרונית ובין נגיף XMRV (מתוך Ann Neurol)

ממחקר חדש עולה כי לא קיים קשר בין תסמונת העייפות הכרונית (Chronic Fatigue Syndrome) ובין נגיף XMRV (Xentropinc Murine leukemic-Related Virus) בנוזל השדרה של חולים עם תסמונת העייפות הכרונית.

לדברי החוקרים, זהו המחקר הראשון שבחן ישירות את נוזל השדרה למטרה זו והוא מצטרף לעדויות כנגד הקשר השנוי במחלוקת בין XMRV ובין תסמונת העייפות הכרונית.

המחקר הנוכחי לא מצא עדות לנגיף XMRV בנוזל השדרה. זהו המחקר הראשון מבין מספר מחקרים שחיפשו אחר המקור לתסמונת העייפות הכרונית.

מדגם המחקר כלל 43 חולים עם תסמונת העייפות הכרונית שעברו בדיקות של נוזל השדרה, מאחר שתסמינים של תסמונת העייפות הכרונית עשויים לכלול מרכיבים נוירולוגיים ובנוזל השדרה תתכן הופעה של פתוגנים הקשורים בתסמונת.

ממצאי המחקר תומכים במחקר קודם של החוקרים בו אותם 43 חולים עברו בדיקות של נוזל השדרה. במאמר נערכה השוואה בין קבוצת חולים עם תסמונת העייפות הכרונית ובין ביקורות בריאות או חולים עם מחלת ליים. מתוצאות שני המחקרים עולה כי למרות שנראה כי אין קשר בין XMRV ובין תסמונת העייפות הכרונית, ישנו קשר עם מרכיבים אחרים בנוזל השדרה.

החוקרים תומכים בחיפוש פרוספקטיבי אחר מיקרובים וגורמים אפשריים אחרים לתסמונת, תוך מתן תשומת לב מיוחדת למערכת העצבים המרכזית.

Ann Neurol. Published online April 5, 2011

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

שכיחות והשפעת פיברומיאלגיה חשודה בחולי ספונדילוארתריטיס אקסיאלית

מקור: American College of Rheumatology
פרופ' שחף שיבר
פרופ' שחף שיבר
אין תגובות|16/03/2026

מחקר זה בדק את שכיחותה של פיברומיאלגיה חשודה ואת השפעתה על מהלך המחלה, על הנכות ועל הטיפול בחולים הסובלים מספונדילוארתריטיס אקסיאלית (axSpA) לאורך תקופת מעקב של עשר שנים במסגרת מחקר הקוהורט DESIR

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן