האם טיפול במעכבי PDE-5 בגברים לאחר אוטם שריר הלב מפחית סיכון לתמותה ואי-ספיקת לב? (Heart)

מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס ה-ACC (American College of Cardiology) עולה כי בגברים לאחר אוטם לבבי ראשון, טיפול במעכבי PDE-5 לווה בירידה של 33% בסיכון לתמותה וירידה של 40% בסיכון לאשפוז עקב אי-ספיקת לב במהלך שלוש שנות מעקב.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הפרעות זקפה מלוות בסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם בגברים בריאים. עם זאת, הקשר בין טיפול להפרעות זקפה ובין תמותה או סיבוכים קרדיווסקולאריים לאחר אוטם לבבי ראשון, אינו-ידוע.

במחקר הנוכחי הם התבססו על מחקר עוקבה ארצי בשבדיה, שכלל את כל הגברים מתחת לגיל 80 שנים, ללא אוטם לבבי קודם או רה-וסקולריזציה כלילית, שאושפזו בשל אוטם לבבי בין 2007-2013. הטיפול להפרעות זקפה הוגדר על-פי ניפוק מרשם לטיפול במעכב PDE-5 או Alprostadil ונבחן אל מול הסיכון לתמותה, אוטם לבבי, רה-וסקולריזציה כלילית או אי-ספיקת לב.

החוקרים אספו נתונים אודות 43,145 גברים בגיל ממוצע של 64 שנים, מהם 7.1% ניפקו מרשם לטיפול בהפרעות זקפה במהלך מעקב ממוצע של 3.3 שנים. בגברים עם טיפול להפרעות זקפה, בהשוואה לאלו שלא קיבלו טיפול זה, תועד סיכון מופחת לתמותה בהיקף של 33% וירידה של 40% בסיכון לאשפוזים בשל אי-ספיקת לב. החוקרים לא זיהו קשר בין הטיפול ב-Alprostadil ובין תמותה.

הסיכון המתוקן לתמותה בגברים עם ניפוק של מרשם אחד, 2-5 מרשמים ומעל 5 מרשמים לטיפול במעכבי PDE-5 היה נמוך ב-34%, 53% ו-81%, בהתאמה, בהשוואה לטיפול ב-Alprostadil.

החוקרים מסכמים וכותבים כי הטיפול בהפרעות זקפה לאחר אוטם לבבי ראשון לווה בסיכון מופחת לתמותה ואשפוז עקב אי-ספיקת לב. הסיכון המופחת תועד רק בגברים שטופלו במעכבי PDE-5, עם עדות לקשר תלוי-מינון בין הטיפול והתוצאים.

Heart 2017

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

שכיחות ומשמעות פרוגנוסטית של פגיעה או אוטם מיוקרדיאלי סביב ניתוחים לא־לבביים גדולים בקשישים

מקור: Age and Ageing
פרופ' אלי מזרחי
פרופ' אלי מזרחי
אין תגובות|18/05/2026

מחקר רב־מרכזי חדש שבחן את השכיחות ואת המשמעות הקלינית של פגיעה או אוטם מיוקרדיאלי סביב ניתוחים לא־לבבי  (Perioperative Myocardial Injury/Infarction  – PMI) בקרב מטופלים מבוגרים העוברים ניתוחים גדולים

הערך של קריטריוני EEG ממאירים ספורים לעומת מרובים להפחתת חוסר הוודאות הפרוגנוסטי במטופלים השרויים בתרדמת לאחר דום לב

מקור: Neurology
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|13/05/2026

מחקר זה נועד לבחון אם נוכחות של כמה קריטריונים ממאירים במקביל משפרת את הדיוק בניבוי תוצאות נוירולוגיות גרועות ומפחיתה את חוסר הוודאות

אפיבקסבן והסיכון לשבץ חוזר בהפרעה בפעילות חדר שמאל; ניתוח משני של ניסוי ARCADIA Trial

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|10/02/2026

יש אי־וודאות משמעותית לגבי הקשר בין אי־ספיקת חדר שמאל (Left Ventricular Dysfunction, LVD) לבין הסיכון לשבץ חוזר, וכן לגבי סוג הטיפול האנטיתרומבוטי האופטימלי למניעת שבץ חוזר בקבוצת חולים זו

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן