ע”פ צו של בית משפט המחוזי בארה”ב התכשיר להפחתת כולסטרול של סאנופי-רגנרון ייאסר לשיווק בשל הפרת פטנט של אמגן (מדסקייפ)

בית משפט מחוזי אמריקאי קבע ב-5/1/17 כי החברות סאנופי ורגנרון הפרו את הפטנט של חברת אמגן ולכן התכשיר החדש של סאנופי להורדת כולסטרול, הפראולנט (alirocumab) ייאסר לשיווק בארה”ב, כך שבשוק יוותר רק תכשירה של אמגן (רפאטה ) ממשפחה זו.

השופטת, מתוך מודעות למשמעות הרבה של ההחלטה והפגיעה בתחרות , אפשרה ערעור להחלטה (סאנופי-רגנרון הודיעו כבר כי יערערו) , או לחילופין הגעה להסדר בין החברות , למשך 45 יום,  שבהם הפראולנט תמשיך להיות זמינה בשוק.

ע”פ הדיווח במדסקייפ ההחלטה עוררה חוסר וודאות וחששות בקהילה הקרדיולוגית האמריקאית ממצב של אי תחרות בשוק משמעותי זה .

לדיווח במדסקייפ

הערת המערכת: לפי הודעת סאנופי ישראל לפסיקה זו בארה”ב אין כל השלכות על סטטוס התכשיר בישראל.

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

עתיד הטיפול בדיסליפידמיה

עתיד הטיפול בדיסליפידמיה

מקור: NEJM
פרופ' מוטי רביד
פרופ' מוטי רביד

דיסליפידמיה, בעיקר  ריכוז גבוה של LDL  יחסית ל־HDL, היא הגורם הדומיננטי להתפתחות מואצת של טרשת עורקים. בארצות המפותחות אוטם בשריר הלב, אירועים מוחיים ומחלת עורקים היקפיים נותרו עדיין גורם התחלואה והתמותה העיקרי

ג’ורנאל קלאב פדיאטרי: רמות כולסטרול שאינו HDL מילדות לבגרות והקשר בינו לאירועים קרדיווסקולרים (CME, JAMA)

ג’ורנאל קלאב פדיאטרי: רמות כולסטרול שאינו HDL מילדות לבגרות והקשר בינו לאירועים קרדיווסקולרים (CME, JAMA)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|01/07/2024

מחקר שפורסם בעת האחרונה ב-JAMA ביקש לבחון האם טיפול ברמות גבוהות של כולסטרול שאינו HDL מילדות לבגרות עשוי להפחית את הסיכון לאירועים קרדיווסקולרים בעתיד. מתוך הגליון הראשון של מגזין הג’ורנאל קלאב המשולב.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן