ה-FDA הכריז על איסור מוחלט של שימוש בשומן טראנס בתעשיית המזון תוך 3 שנים (FDA)

ה-FDA הכריז היום על צעד נוסף במאבק נגד שומן טראנס: יצרני המזון יחוייבו להוציא מהשימוש שמנים הידרוגנצים חלקיים (PHOs), המהווים את המקור העיקרי לשומן הטראנס הידוע כסותם העורקים, מתוך כלל המזונות המעובדים – בתוך 3 שנים.

ע”פ  הודעת ה-FDA הוצאת ה-PHOs מהמזון המעובד תמנע 20,000 התקפות לב  ו-7,000 מקרי מוות בכל שנה בארה”ב.

ההכרזה היום מגיע בעקבות החלטה טנטטיבית מ-2013 לפיה ה-PHOs לא יוכל להיות מוגדר עוד כ”בטוח באופן כללי” וזאת בהתבסס ע לעדויות מדעיות וממצאי פאנל מומחים.   

יש לציין שה-FDA כבר הוציא או הפחית את כמויות ה-PHOs במזונות מעובדים כמו פיצה קפואה, מרגרינות, קרייקרים, פופ קורן במיקרוגל, ומוצרי אפיה.  לדעת ה-FDA היכולת של ייצרני המזון למצוא תחליפים ל-PHOs מוכיחה שאין למעשה כל צורך לשימוש בשומן טרנס בתעשיית המזון.

השימוש ב-PHOs יתאפשר רק תחת אישור מיוחד של ה-FDA . ייצרני המזון מזהירים כי חלק ממוצרי המזון יהיו בטעם אחר מזה המוכר כיום ללא השימוש ב-PHOs  . הקושי יהיה בעיקר במוצרי אפייה וממתקים, שבהם שומן טראנס יכול לשפר את תחושת המרקם והטעם. מעבר לכך שומן טראנס מסייע בשמירת יציבות ואורך חיי מדף.

יש לציין גם שמאז שה-FDA דרש מיצרני המזון לציין את כמות שומן הטראנס במוצרי המזון מאז שנת 2003. עד שנת 2012, האמריקאים הפחיתו את הצריכה היומית של שומן טראנס בכ-80% , מ-4.6 גרם ל-1 גרם בלבד.

מוצר יוגדר כבעל ערך תזונתי של 0 שומן טראנס כל עוד המוצר מכיל פחות מחצי גרם למנה. בכמות כזו השומן הטראנס הוא בערך טבעי בדומה לזה שניתן למצוא בבשר ומוצרי חלב.

לדיווח ב-  FDA.

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן